Laatste (?) vraag voor Artifact Gallery, New York (4)

Begin deze week kreeg ik van de contactpersoon van Artifact Gallery (New York) antwoorden terug op een aantal vragen die ik had gesteld. Maar die riep ook weer een vraag op die ik eerst beantwoord wil hebben, voordat ik verder ga met de eventuele expositie bij de galerie.

De Artifact Gallery  is  gelegen in Lower East Side met meer dan 200 galerieën en kunstinstellingen, waaronder het New Museum, het Tenement Museum en het International Center of Photography.

De galerie biedt mij de mogelijkheid om te exposeren in hun eigen expositieruimte, maar ook, fysiek of digitaal, bij kunstbeurzen in New York, L.A., Miami, Monaco  en museum expositie in Zuid Korea.

Daarnaast biedt de galerie (weliswaar tegen betaling) de mogelijkheid om onder de aandacht te komen bij MoMA (Museum of Modern Arts), Brooklyn Museum, New Museum, The Andy Warhol Museum, International Center of Photography, Jewish Museum, Japan Society en luxe merken als Mercedes, Saks 5th Avenue en St. Regis Hotel.

Ook tegen betaling kan een intensieve multi-media reclame campagne op touw gezet worden in de NY Times, Wall Street Journal, Newsday, Time Out New York, New York magazine, Village Voice, New York Observer, Daily News, New York Post, Huffington Post, Paper Magazine, WNBC, WABC, WCBS, Bloomberg, Artnet, Artforum, ARTNews, The Art Newspaper, Artinfo, Modern Painters, Art in America, ARTNewsletter, Manhattan Arts International, Art Journal, ArtNews en Brooklyn Rail.

Multinationals als Microsoft, American Express, PBS en NASA zijn vaste klant bij de galerie.

De contactpersoon heeft aangegeven dat hij samen met mij wil gaan onderhandelen over een realistische en redelijke prijs.
Maar dat wil hij blijkbaar pas doen wanneer hij mij eerst heeft vastgelegd met een overeenkomst/contract.

Ik wil eerst zwart-op-wit krijgen welk bedrag de galerie in het hoofd heeft om mijn foto’s aan de man te brengen.
Wanneer dit bedrag aanzienlijk lager is dan de kosten voor een marketingcampagne zullen deze kosten er nooit uit gehaald kunnen worden.
Daar staat dan misschien wel tegenover dat dit een opstapje is naar lucratiever contact met één van de bedrijven waarmee de galerie samenwerkt.
In dat opzicht wil ik vooral realistisch zijn.

Vanavond heb ik dan ook de contactpersoon terug gemaild dat ik eerst wil weten wat zij voor ogen hebben voor welke prijs een foto in de galerie komt te hangen, wanneer ik dan de afweging kan gaan maken voor het financiële risico dat ik loop met een overeenkomst.

Wanneer die vraag naar mijn idee afdoende beantwoord wordt, staat er wat mij betreft niets meer in de weg om een expositie in de galerie in 2024 in te gaan plannen.

Wordt vervolgd

Eerdere berichten over deze (mogelijke) expositie:
Antwoorden op vragen (3)
Vragen voor Artifact (3)
Aanvullende vragen beantwoord
Opnieuw enkele vragen
Antwoord ontvangen
Reminder gestuurd
Nieuwe vragen
Antwoord op vragen
Mail gestuurd
Eerste e-mail ontvangen