Foto gepubliceerd in World Wide Art Magazine 8

Vannacht kwam via de e-mail het bericht dat het online World Wide Art Magazine (Issue 8) het licht heeft gezien, waarin één foto is gepubliceerd. Dit kwam toch wel enigszins als een verrassing, omdat ik zelf geen foto’s had ingestuurd, wat overigens wel de bedoeling was. Hoe kan het dan toch tot een publicatie komen?

Het World Wide Art Magazine is een online tijdschrift dat wordt uitgebracht door dezelfde organisatie van de World Wide Art Books.
Zij zijn tevens organisator en beheerder/curator van de online website ArtaVita die wedstrijden voor hedendaagse kunst organiseert en waaraan Studio Tjeerd al regelmatig heeft meegedaan.

De link van het tijdschrift (zoals hieronder) wordt toegestuurd naar de 235.000 abonnees van de nieuwsbrief van World Wide Art Magazine, waaronder 30.000 galeriehouders, 125.000 kunstliefhebbers, 8.500 kunsthandelaren, 45.000 kunstverzamelaars en 20.000 kunstorganisaties (alle natuurlijk afgeronde aantallen).
Verder zal het tijdschrift gepromoot worden via de sociale media: Facebook, Instagram en LinkedIn.

De foto Merlin (0301) die in het tijdschrift is gepubliceerd, is simpelweg door de curator van het tijdschrift van internet afgehaald (te zien aan het StudioTjeerd logo rechts onderin de foto).
Behalve dat het niet netjes is om dit zomaar te doen zonder toestemming van mijn kant, is de webversie kwalitatief nooit zo goed als wanneer ik die zelf had opgestuurd.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat door de gigantische drukte van de afgelopen dagen, de deadline voor het insturen van de foto’s aan mijn aandacht ontsnapt is.
Neemt niet weg dat het van de organisatie netjes was geweest wanneer zij mij een reminder hadden gestuurd in plaats van zo maar een foto te plaatsen. Misschien had ik deze foto helemaal niet gepubliceerd willen hebben.

Ik zal de curator van het tijdschrift hierover nog wel benaderen en kijken hoe een en ander is op te lossen, want voor deze publicatie hadden twee foto’s geplaatst moeten worden (daar is tenminste voor betaald).

Eerder waren er al foto’s van Catinca en Merlin gepubliceerd in de 6e editie en van Anoek en Saar in de 7e editie van dit online kunsttijdschrift.

Mocht je dit lezen en denken: “Hé, dat lijkt mij ook wel wat!” of je kent iemand die dit leuk zou vinden, neem dan via het contactformulier contact met mij op. Er moeten het liefst nog nieuwe foto’s gemaakt worden voor de aankomende uitgave.