Inzending LensCulture Art Photography Awards 2022

Naar aanleiding van een e-mail die ik van LensCulture had ontvangen met een soort van aansporing om deel te nemen aan de Art Photography Awards 2022, is vandaag één foto ingestuurd.
De strekking van de e-mail die LensCulture had gestuurd was dat ik in feite werd aangemoedigd om nog voor de deadline foto’s in te sturen. Reden voor de aanmoediging was dat een foto die een paar  jaar geleden was ingestuurd tot de één van de meest gewaardeerde foto’s behoorde; al was het dan niet de winnende foto.

Inmiddels is al aan een aantal verschillende/gevarieerde wedstrijden meegedaan van LensCulture; in oktober van dit jaar nog aan Black & White Awards 2021 waarvoor ik een foto van Merlin had ingestuurd.
De uitslag van die wedstrijd is inmiddels bekend gemaakt en de foto van Merlin is bij deze bewuste wedstrijd niet in de prijzen gevallen.
Maar gezien de foto’s die tot de shortlist behoorden, had de foto van Merlin waarschijnlijk ook geen kans.

Dat neemt niet weg dat voor de wedstrijd Art Photography Awards 2022 niet ook nog een foto ingezonden kan worden.
Opnieuw een foto van Merlin, te weten Merlin (0703).

Misschien niet een foto die helemaal passend is bij het type wedstrijd, maar niet geschoten is altijd mis.

De bevestiging dat de inzending goed is aangekomen, is inmiddels ook al binnen:

Uit de ingezonden foto’s en series zullen 25 finalisten worden geselecteerd die in het zonnetje worden gezet in de media, waaronder The New York Times en The Huffington Post.

Daarnaast zullen geselecteerde werken worden vertoond op fotofestivals en evenementen wereldwijd, zo staat op de website te lezen.
In het verleden zijn onze winnaars, finalisten en jury’s vertoond op festivals in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Frankrijk, Spanje, Japan, Nederland, Australië, Maleisië, Hongarije, Servië en meer.

Alle winnende inzendingen zullen tentoon worden gesteld in een galerie in Parijs, tijdens Paris Photo 2022:

De toekomst zal het leren of de foto tot de winnende behoort. De exacte datum waarop de jury naar buiten komt met de uitslag is nog niet bekend.