Foto Teline (0108) in Top 15 wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Chasing Leaves Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren twee foto’s ingestuurd.
Op de foto Teline (0108) is door het publiek het meest gestemd, waardoor de foto op een prachtige 13e plaats is uitgekomen.

In totaal waren er 13.179 foto’s ingezonden voor deze wedstrijd.
De kans om op de 13e plaats te eindigen is daarmee afgerond 0,10%; een heel bijzonder resultaat dus!

De tweede foto die was ingestuurd, was foto Teline (0115).
Deze foto wist veel minder stemmen binnen te halen van het publiek waardoor de foto in de rangschikking op een 1.331e plaats is uitgekomen, daarmee nog behorend tot Top 20 Class (de 20% foto’s waarop door het publiek het meest is gestemd).

Nu zegt het hoog eindigen bij de publieksjury niet alles. Al eerder was een foto van Rona hoog geëindigd bij de publieksjury (zelfs een 5e plaats), maar heeft het uiteindelijk niet tot de finale van de wedstrijd gebracht. Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan.

Wanneer dat nu weer het geval zou zijn, wordt het de 44e finaleplaats sinds er aan wedstrijden op ViewBug wordt mee gedaan.

Het laatste jaar echter worden er veel minder finaleplaatsen toegekend bij de wedstrijden en worden direct de winnaars bekend gemaakt. De reden hiervoor is onbekend.

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten en/of de winnaar(s) bekend worden gemaakt.