Verzoek foto’s voor The First Berliner Artbook 2022

In de e-mail trof ik vandaag het verzoek aan van de curator van Art Management Berlin (AMB) om een zestal foto’s in te sturen voor publicatie in The First Berliner Art Book 2022.

The First Berliner Art Book is een publicatie in eigen beheer van Art Management Berlin (AMB). Het boek wordt in een relatief kleine oplage (1.500 exemplaren) gedrukt en wordt ter promotie gebruikt voor de kunstenaars die in het Art Book zijn opgenomen door zowel de kunstenaars zelf als door AMB.

De e-mail luidt als volgt:

Dear Tjeerd,

We hope that this email finds you well.

It will be a pleasure to receive until 20th November your 6 photographs, your presentation text, your ID photo and the contact details (website and email), and also your post address if it’s different of that one that we have in our AMB data base.

We will be very glad to include your marvelouse artworks in the upcoming exclusive edition of The First Berliner Art Book 2022 © and to feature you as an international  meritorious contemporary artist.
We’ll be very honored to work with you farther more on your advertising campaign and we’re looking forward to conclude successfully your adherence to our publication.

We’re wishing you a great day and all the best. 

Warmest regards,

Gabriela Caranfil, curator AMB & Organizing Committee

In het voorjaar was de betaling voor de publicatie al gedaan en net als voorgaande jaren moeten er dan rond deze tijd foto’s worden aangeleverd.

De vraag is dan steeds weer welke foto’s er kunnen worden ingezonden. Door het coronatijdperk waarin we leven, zijn er eigenlijk minder kunstzinnige foto’s gemaakt dan ik had gewild.
Het wordt dus een lastige keuze om tot zes foto’s te komen, tenzij er “dubbels” in zitten.
Sowieso zijn er niet zoveel modellen voor mijn camera verschenen, dus ook daarin kan ik niet al te veel variëren, zoals dat vorig jaar wel het geval was.

Hoewel het de vijfde keer is dat foto’s worden gepubliceerd worden in The First Berliner Art Book, is het voor mij bijna wel zeker dat dit de laatste keer is dat ik aan deze publicatie mee doe.
De redenen hiervoor heb ik in het vorige blogbericht over deze publicatie al aangegeven.

Nu eerst maar de modellen en hun ouder(s), voor zover dat van toepassing is, vragen om toestemming voor publicatie van foto’s en dan een selectie gaan maken.
Er is dus nog wel wat te doen!

Eerdere berichten over “The First Berliner Art Book 2018-2022”:
Betaling gedaan
Uitnodiging voor 2022 editie
Art Book is afgeleverd
Update
Drukproef ontvangen
Publicatie is rond
Benodigdheden opgestuurd
Betaling gedaan
Publicatie kan doorgaan
Publicatie wellicht mogelijk
Uitnodiging voor 2021 editie
Saar blij met publicatie
Kunstboek is afgeleverd
Drukproef ontvangen
Publicatie een feit
Benodigdheden opgestuurd
Vandaag lancering First Berliner Art Book 2019
Betaling gedaan
Art Book is opgestuurd
Uitnodiging voor officiële lancering
Drukproef ontvangen
Benodigdheden opgestuurd
Herinnering
Publicatie 2019 een feit
Betaling gedaan
First Berliner Art Book 2018 in handen
Art book is opgestuurd
Namenlijst bekendgemaakt
Drukproef ontvangen
Publicatie een feit
Geselecteerd