Twee foto’s in Top 100 wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Leading Lines (Volume 1) Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren twee foto’s ingestuurd die beiden in de top 100 terecht zijn gekomen.

In totaal deden 15.982 foto’s mee in deze wedstrijd, waarbij de foto Emily (0204-bw) bij de publieksstemmen het hoogste is geëindigd op een heel mooie 56e plaats, zoals hierboven te zien is. De kans om op deze plaats te eindigen is slechts 0,35%.
Deze foto doet het steeds goed bij wedstrijden op ViewBug en in dat opzicht is de hoge notering geen verrassing.
De tweede foto die hoog eindigde bij de publieksstemmen is foto Teline (1125-bw). Deze wist nog een plek binnen de top 100 te bemachtigen met een mooie 86e plaats. De kans hierop is 0,54%.

Nu zegt het hoog eindigen bij de publieksjury niet alles. Al eerder was een foto van Rona hoog geëindigd bij de publieksjury (zelfs een 5e plaats), maar heeft het uiteindelijk niet tot de finale van de wedstrijd gebracht. Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan.

Overigens wordt altijd slechts één foto van een fotograaf toegelaten tot de finale, dus mocht dat het geval zijn (het zou overigens de 43e finaleplaats worden), dan is het nog maar de vraag welke.

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten bekend wordt gemaakt.