Twee foto’s in Top 100 wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in People in Monochrome Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren vijf foto’s ingestuurd en waarvan er twee in de top 100 terecht zijn gekomen.

In totaal deden 9.232 foto’s mee in deze wedstrijd, waarbij de foto Merel (0121) bij de publieksstemmen het hoogste is geëindigd op een heel mooie 21e plaats, zoals hierboven te zien is. De kans om op deze plaats te eindigen is slechts 0,23%.

De foto doet het sowieso goed op ViewBug getuige ook de finaleplaats in 2015 bij de wedstrijd “Black and White Faces” en het feit dat deze foto in 2016 maar liefst vier keer in de schijnwerpers is gezet op de website als zijnde Featured.
De tweede foto die hoog eindigde bij de publieksstemmen is foto Teline (1005-bw). Deze wist nog een plek binnen de top 100 te bemachtigen met een mooie 91e plaats. De kans hierop is 0,99%.

Met een 932e plaats, voor de foto Catinca (0104-2), en een 1.002e plaats, voor de foto Teline (0208-bw), kwamen deze inzendingen in de top 20% terecht van de foto’s waarop door het publiek het meest gestemd is.
De laatst ingezonden foto, Emily (0204-bw), kwam niet verder dan een 3.101e plaats.

Nu zegt het hoog eindigen bij de publieksjury niet alles. Al eerder was een foto van Rona hoog geëindigd bij de publieksjury (zelfs een 5e plaats), maar heeft het uiteindelijk niet tot de finale van de wedstrijd gebracht. Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan.

Overigens wordt altijd slechts één foto van een fotograaf toegelaten tot de finale, dus mocht dat het geval zijn (het zou overigens de 43e finaleplaats worden), dan is het nog maar de vraag welke.

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten bekend wordt gemaakt.