Twee foto’s in Top 50 wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Vintage Beauty Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren twee foto’s ingestuurd en beiden hebben het weten te schoppen tot een plaats in de top 50.

In totaal deden 8.027 foto’s mee in deze wedstrijd, waarbij de foto Claartje (0301-bw) bij de publieksstemmen het hoogste is geëindigd op een heel mooie 6e plaats, zoals hierboven te zien is. De kans om op deze plaats te eindigen is  slechts 0,07%.

De foto doet het sowieso altijd erg goed bij wedstrijden op ViewBug getuige ook de twee finaleplaatsen in 2016 bij de wedstrijd “Staring” en in 2017 bij de wedstrijd “Single Monochromes“.
Daarnaast is de foto ook twee keer uitgekozen om extra te worden uitgelicht op de website van ViewBug. De eerste keer als Judge Favorite in 2015 en de tweede keer als Featured in 2016.


Ook de andere ingestuurde foto – en tevens een foto van Claartje – viel in de smaak bij de publieksjury, want deze foto, Claartje (1624), wist het tot een heel mooie 43e plaats te schoppen. De kans hierop is 0,54%.

Nu zegt het hoog eindigen bij de publieksjury niet alles. Al eerder was een foto van Rona hoog geëindigd bij de publieksjury (zelfs een 5e plaats), maar heeft het uiteindelijk niet tot de finale van de wedstrijd gebracht. Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan.

Overigens wordt altijd slechts één foto van een fotograaf toegelaten tot de finale, dus mocht dat het geval zijn (het zou overigens de 43e finaleplaats worden), dan is het nog maar de vraag welke.

Het is nog niet duidelijk wanneer de finalisten bekend wordt gemaakt.