Inzending LensCulture Portrait Awards 2021

Naar aanleiding van een e-mail die ik ruim een week geleden had van LensCulture ontvangen met een soort van aansporing om deel te nemen aan de Portrait Awards 2021, zijn vandaag vijf foto’s ingestuurd.

De strekking van de e-mail die LensCulture had gestuurd was dat ik in feite werd aangemoedigd om nog voor de deadline foto’s in te sturen. Reden voor de aanmoediging was dat een foto die een paar  jaar geleden was ingestuurd tot de één van de meest gewaardeerde foto’s behoorde; al was het dan niet de winnende foto.

Nu dus, vlak voor de deadline, vijf foto’s ingestuurd voor de Portrait  Awards 2021:

Op de website van LensCulture staat te lezen:
De 8e jaarlijkse LensCulture Portrait Awards wil meer dan 35 fotografen van over de hele wereld ontdekken en belonen, die vandaag de dag uitzonderlijke fotografische portretten maken.

Deze wedstrijd staat open voor fotografen van alle ervaringsniveaus en alle interpretaties van portretteren zijn welkom — van professionele shoots in de studio, tot gedetailleerde milieuportretten, tot spontane toevallig genomen foto’s. We staan ook open voor allerlei artistieke benaderingen, waaronder geënsceneerde, fictie, mode, metaforischw, zelfportretten en conceptueel werk.

Winnaars zullen genieten van carrière-veranderende mogelijkheden, waaronder tentoonstelling in New York, uitgebreide media-aandacht, geldprijzen en nog veel meer. Scroll naar beneden om onze deskundige internationale jury te ontmoeten en te lezen over onze gratis toegangsoptie voor inzendingen van losse foto’s.

Of uw portretten nu traditioneel of eclectisch, eigenzinnig of visionair zijn — we willen uw werk zien!

De foto’s die zijn ingezonden behoren tot de categorie “Losse afbeeldingen”. Overigens heeft dat gratis in de tekst hierboven betrekking op één foto.

Er zullen daaruit 25 finalisten worden geselecteerd waarbij de volgende prijzen te winnen zijn:

1e plaats: US$ 2.000
2e plaats: US$ 1.000
3e plaats: US$ 500

Daarnaast wordt nog een aantal voordelen opgesomd voor deelname aan deze wedstrijd:

Meer informatie vanzelfsprekend op de website van LensCulture zelf.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de foto’s die de vakjury tot nu toe in de spotlights heeft gezet een heel andere stijl hebben dan de foto’s die ik heb ingezonden. De vraag is dan ook in hoeverre de foto’s voor deze wedstrijd een kans maken.

De toekomst zal het leren of één van de foto’s tot de winnende behoort. De exacte datum waarop de jury naar buiten komt met de uitslag is nog niet bekend.