Foto in expositie “#Mil@no PhotoAward”, Milaan (2)

Vrijdagmiddag 16 oktober om 16.00 uur begon de internationale (digitale) expositie “#Mil@no PhotoAward” in de Milanese M.A.D.S. Gallery in Italië.
In een zevental blogposts wordt op deze website elke keer één van de zeven foto’s uitgelicht die tot en met 30 oktober te zien zullen zijn.

Achter elke foto schuilt een verhaal en het is nu, met de expositie in Milaan, een mooie gelegenheid om iets te vertellen over de foto’s die in de tentoonstelling kunnen worden bekeken.

De tweede foto die wordt uitgelicht, en ook als tweede foto is gekozen door de curatoren van M.A.D.S. Gallery Milano, is er een van Teline, gemaakt tijdens een fotoshoot in 2020.
Hierbij was ook de visagiste Denise Griesdoorn aanwezig.

Op de dag dat we deze fotoshoot hadden zou eigenlijk een event hebben moeten plaats vinden van Little Dutch Models op locatie in Fabriek Zuidermeer, maar op dat moment begon het coronavirus al de greep op de maatschappij te krijgen en werd het afgeraden om met veel mensen tegelijk in een ruimte te vertoeven.

Omdat Teline influencer is, had de moeder van Teline echter nog veel kledingsetjes die op de foto gezet moesten worden en zij besloot daarom een deel van de locatie voor één uur te huren en alsnog te gaan shooten.

Op de locatie is een raam waar het zonlicht zo mooi doorheen kwam. Maar het gaf ook een prachtig schouwspel van licht en schaduw.
Het setje met de horizontale strepen op het truitje leek mij geschikt om daar te fotograferen omdat de horizontale lijnen van het raam daar min of meer in terug komen.

Ik vroeg Teline tegen de muur te leunen en met een klein beetje finetunen (want zoveel tijd hadden we niet), stond Teline waar ik wilde.
Door van een lager standpunt te fotograferen kijk je in feite op naar Teline, wat haar meer prominent maakt.
Het feit dat ze nu niet in de camera kijkt, maar naar buiten, geeft de foto een ietwat dromerige sfeer.
Het is voor mij een van de favoriete foto’s van de shoot geworden en blijkbaar ook bij de curatoren van de MADS Gallery waardoor deze foto nu dus in expositie in Milaan is.

Bekijk Teline (0833) voor de Palmares en reacties op de foto.

Eerdere berichten over deze expositie:
Foto 1: Selia (0212)
Vandaag start digitale expositie
Zeven foto’s in expositie

Voor een overzicht van alle berichten over de samenwerking met M.A.D.S. Gallery: volg deze link.