Foto Rona (0105) eindigt net buiten de top 100 bij fotowedstrijd ViewBug

Een mooi resultaat bij de online fotowedstrijd “Women I Admire” van ViewBug: plaats 103 van in totaal 8.409 inzendingen.

Er kon van 29 juli tot en met vandaag (09.00 uur vanmorgen, Nederlandse tijd) gestemd worden op de foto’s die waren ingezonden voor deze wedstrijd.
Met het mooie resultaat zoals dat hieronder is weergegeven.

Ook de andere vier ingezonden foto’s hebben het goed gedaan.
Foto Rona (0204) wist het tot een 136e plaats te schoppen, foto Teline (0303) belandde op een 164e plek, foto Teline (1101) wist de 231e plaats veilig te stellen en foto Catinca (0301) bleef nog net binnen de 1.000 op een 994e plaats.

Het betekent dat vier van de vijf ingezonden foto’s een Top 10 Class classificatie hebben gekregen, wat betekent dat ze allen tot de 10% foto’s horen waarop het meest is gestemd. De foto van Catinca zat nog bij de 20% meest gestemde foto’s en krijgt op de website van Viewbug dan ook een Top 20 Class notering.

Voorwaar geen slecht resultaat, dunkt me.
Of het goed genoeg is voor een finaleplaats van één van de foto’s valt nog te bezien. Dat zal de toekomst moeten uitwijzen en het verleden heeft geleerd dat een hoog scorende foto (bijvoorbeeld een 2e plaats) niet automatisch tot de finale komt. Andersom gebeurt het ook: een foto die niet hoog is geëindigd bij de publieksstemmen, kan zo maar ineens tot de finalisten behoren.

Wanneer de finalisten bekend worden gemaakt is niet duidelijk, maar meestal gebeurt dat binnen een week na bekendmaking van de uitslagen van de publieksjury.
Tot die tijd is het duimen geblazen!

Bekijk Rona (0105) voor de Palmares en reacties op de foto.