Sales Art Productions geeft eindelijk antwoord

Het heeft even geduurd (want twee keer een reminder gestuurd), maar de Sales afdeling van Art Productions New York heeft antwoord gegeven op een aantal vragen die ik eerder had gesteld. Eén behelst de marktwaarde van de foto’s in New York.

De vragen die ik had gesteld met betrekking tot de zogenaamde Consignment Agreement stonden in een e-mail die ik op 8 januari heb gestuurd en nu dus, na 10 dagen en twee keer een reminder gestuurd hebbende, het antwoord.

De eerste vraag betrof wat de marktwaarde van de foto’s in New York zou zijn. De enige referentie die ik had, was de foto van Catinca die tijdens een kunstbeurs bij het Louvre in Parijs heeft gehangen. Hiervoor zou de marktwaarde voor de ingelijste foto € 2.000 bedragen.
In het antwoord wat ik gekregen heb, is dat dit, voor de Amerikaanse markt, een te laag bedrag is. Daarbij gaat men ook nog uit van het feit dat de foto niet ingelijst is, maar dus puur een afdruk is. Voor een beperkte oplage (tot 15 exemplaren) moet de marktwaarde van de foto’s tussen de $ 4.500 en $ 5.600 liggen (even snel omgerekend, tussen de € 4.000 en € 5.000). Dat zijn me nogal niet een bedragen en het is maar de vraag of iemand überhaupt dit voor een foto zou willen neertellen.

De tweede vraag ging over hoe de foto’s in het Consignment Agreement moeten worden neergezet wanneer het gaat om de grootte van de foto. Omdat de foto’s digitaal zijn, kan een foto in feite elke grootte worden afgedrukt. In het antwoord wordt aangegeven dat er een vaste maat moet worden aangegeven en dat eventuele kopers ook een andere maat kunnen vragen.

Het bizarre is overigens dat ik ook nog een vraag kreeg van Sales over wat ik bedoelde met PUR (Price Upon Request). Een afkorting die nota bene in de e-mail door de persoon zelf in een vorige e-mail was gebruikt (met daarachter tussen haakjes waar de afkorting voor staat).

Vervolgens wordt ook nog de vraag gesteld of ik nog bepaalde foto’s heb die nu nog niet op de profielpagina staan, maar die ik wel op de profielpagina zou willen hebben staan. Ik heb daar op gereageerd met de opmerking dat de collega van de Headliner deze al medio december toegestuurd heeft gekregen, maar dat ik die nog wel een keer wil toesturen, met daarbij wel de vraag of men de foto’s wil bekijken welke foto’s de meeste potentie hebben in New York.

In mijn antwoord heb ik ook aangegeven dat ik teleurgesteld ben dat er, drie maanden na het aangaan van de samenwerking, er eigenlijk nu pas contact is met sales en dat er dus drie maanden voorbij zijn gegaan zonder de mogelijkheid om foto’s te verkopen via Art Productions New York. De overeenkomst die gesloten is, geldt voor een jaar, waarvan dus nu een kwart verstreken is. Of moet ik het nu zo zien, dat de overeenkomst vanaf dit moment gaat starten en de foto’s verkocht kunnen worden via Art Productions New York vanaf januari 2019 tot januari 2020?

Gezien voorgaande ervaringen, zal het antwoord hierop misschien wel weer een paar weken op zich laten wachten.

Wordt vervolgd.

Eerdere berichten:
Art Productions New York houdt zich niet aan beloften
Opnieuw herinnering naar Sales
Inloggegevens morgen opgestuurd?
Reactie naar aanleiding van herinnering
Herinnering gestuurd
Verzoek om inloggegevens
BTS foto’s opgestuurd
Vragen voor Sales
Concept Editorial Feature niet te bekijken
Editorial Feature: BTS foto’s nodig
Editorial Feature even uitgesteld
Sales Art Productions NY neemt contact op
Editorial Feature wordt begin 2019 gepubliceerd
Antwoorden tweede ronde Editorial Feature opgestuurd
Follow-up Editorial Feature
Reactie op beantwoorde vragen Editorial Feature
Vragen voor editorial feature zijn beantwoord
Vragen voor editorial feature Art Productions New York
Studio Tjeerd goes New York
Inzending goedgekeurd
Lucht geklaard
Excuus e-mail gestuurd
Deur dicht?
Opnieuw besproken in vergadering
Antwoorden op vragen (3)
Vragen voor Art Productions (3)
Art Productions is erg enthousiast
Antwoorden op vragen (2)
Vragen aan Art Productions (2)
Reminder
Antwoorden op de vragen
Vragen voor Art Productions
Opnieuw uitnodiging
Eerste uitnodiging