Foto Claartje (1408-2) in Top 40 bij wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Purple Tones Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren twee foto’s ingestuurd.
Bij de publieksstemmen eindigde foto Claartje (1408-2) op een mooie 40e plaats.

In totaal waren er 10.080 foto’s ingezonden voor deze wedstrijd.
De kans om op de 40e plaats te eindigen is daarmee afgerond 0,40% en de foto behoort daardoor logischerwijs tot de Top 10 Class (de top 10% van foto’s waarop door het publiek het meeste is gestemd).

De tweede foto die was ingestuurd was foto Anoek (1114).
Deze inzending eindigde bij de publieksstemmen nèt buiten de top 100 op een 106e plaats, waarmee een Top 10 Class notering verdiend wordt, want de foto behoort tot de afgerond tot de 1,05% foto’s waarop door het publiek het meest is gestemd.

Zoals al vaker is aangegeven op deze website zegt de score bij de publieksstemmen lang niet altijd alles.
Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan en dat is soms heel erg verrassend.

Wanneer dat nu weer het geval zou zijn, wordt het de 57e finaleplaats sinds er aan wedstrijden op ViewBug wordt mee gedaan (oktober 2015).

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten en/of de winnaar(s) bekend worden gemaakt.

Als laatste is ook nog een lijst met alle voorgaande wedstrijden op ViewBug te bekijken.
Meer van de voorgaande wedstrijden op ViewBug.