Anoek (0319) 7e bij publiek wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Fashion Addict Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren vijf foto’s ingestuurd waarbij foto Anoek (0319) bij de publieksstemmen op een prachtige 7e plaats is geëindigd.

In totaal waren er voor deze wedstrijd 6.587 foto’s ingezonden.
De kans om op de 7e plaats te eindigen is daarmee afgerond 0,11% en de foto behoort daardoor logischerwijs tot de Top 10 Class (de top 10% van foto’s waarop door het publiek het meeste is gestemd).

De foto heeft inmiddels al een indrukwekkende lijst met zogenaamde Trifecta badges weten op te bouwen.
Deze badges verdient een foto wanneer deze bij een wedstrijd in de Top Class (Top 10, Top 20 of Top 30) eindigt.
Een Top Class ranking betekent dat de foto bij de Top 10%, Top 20% of Top 30% behoort waarop gedurende de stemperiode van de specifieke wedstrijd het meest is gestemd.

De foto is twee keer finalist geweest bij fotowedstrijden op ViewBug namelijk in juni 2023 bij “Vivid Colors” en in juni 2022 “Image of the Month (Volume 80)”.
Daarnaast heeft de foto in juli 2022 de Halfway22 Award, in augustus 2022 de Staff Favorite Award, in september 2022 de Top Pick Award en in december 2022 Achievement in Originality Award gekregen.

De tweede foto die was ingestuurd was foto Merlin (1401).
De foto eindigde bij de publieksstemmen ook in de Top 10 Class met een plaats nèt binnen de top 50: 47e.
Daarmee hoort de foto tot de 0,71% foto’s waarop door het publiek het meest is gestemd.

De derde ingestuurde foto, Anoek (0520), deed het duidelijk minder goed bij deze wedstrijd.
Met een 718e plaats viel de foto in deze wedstrijd net buiten de Top 10 Class maar kwam daarmee nog wel uit in de Top 20 Class (10,90%).

De vierde ingezonden foto, Anoek (0704-2), eindigde met een 1.979e plaats in de middenmoot.
Datzelfde gold ook voor de vijfde en laatste ingestuurde foto, Antonia (0304-2).
Zij krijgen beiden een Top 50 Class notering.

Zoals al vaker is aangegeven op deze website zegt de score bij de publieksstemmen lang niet altijd alles.
Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan en dat is soms heel erg verrassend.

Wanneer dat nu weer het geval zou zijn, wordt het de 57e finaleplaats sinds er aan wedstrijden op ViewBug wordt mee gedaan (oktober 2015).

In ieder geval is het tof om de foto van Anoek in de bovenste regionen van de ranking te zien staan, maar wat opvalt is dat de inzendingen van andere fotografen die op de 3e en 6e plaats zijn geëindigd, nu niet zichtbaar zijn. Er zijn overigens nog meer foto’s niet zichtbaar in de Top Ranks.
Het is mij onduidelijk waarom die uit het overzicht verdwenen zijn.

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten en/of de winnaar(s) bekend worden gemaakt.

Als laatste is ook nog een lijst met alle voorgaande wedstrijden op ViewBug te bekijken.
Meer van de voorgaande wedstrijden op ViewBug.