Merlin (1802-bw) opnieuw in top 100 bij publiek wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Monthly Pro (Volume 51) Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren twee foto’s ingestuurd; dezelfde als voor de wedstrijd “Image of the Month (Volume 97), waarvan de uitslag gisteren binnenkwam.
En net als bij die wedstrijd eindigde foto Merlin (1802-bw) bij de publieksstemmen in de top 80 en slechts twee plaatsen lager op een mooie 86e plaats.

In totaal waren er voor deze wedstrijd 9.306 foto’s ingezonden.
De kans om op de 86e plaats te eindigen is daarmee afgerond 0,92% en de foto behoort daardoor logischerwijs tot de Top 10 Class (de top 10% van foto’s waarop door het publiek het meeste is gestemd).

De tweede foto die was ingestuurd was foto Anoek (0601).
De foto eindigde bij de publieksstemmen ook in de Top 10 Class met een 170e plaats,  waarmee de foto het relatief beter deed dan bij de Image of the Month wedstrijd.
Bij die wedstrijd behoorde de foto tot de afgerond 2,17% foto’s waarop door het publiek het meest is gestemd, bij deze wedstrijd is dat 1,83%.

Zoals al vaker is aangegeven op deze website zegt de score bij de publieksstemmen lang niet altijd alles.
Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan en dat is soms heel erg verrassend.

Wanneer dat nu weer het geval zou zijn, wordt het de 57e finaleplaats sinds er aan wedstrijden op ViewBug wordt mee gedaan (oktober 2015).

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten en/of de winnaar(s) bekend worden gemaakt.

Als laatste is ook nog een lijst met alle voorgaande wedstrijden op ViewBug te bekijken.
Meer van de voorgaande wedstrijden op ViewBug.