Eén foto ingezonden voor billboard expositie Los Angeles

Vorige week trof ik van The Billboard Creative, een non-profit organisatie in Los Angeles, een open uitnodiging aan om mee te doen aan een Billboard expositie in Los Angeles.
Vandaag is er, net voor het verstrijken van de deadline, een foto van Merlin geüpload om in de race te komen voor een eventuele billboard tentoonstelling.

In het vorige blogbericht hierover is de open uitnodiging die ik via de e-mail ontving te lezen.
The Billboard Creative (TBC) is een non-profit vrijwilligersorganisatie en heeft als doel om kunstenaars in contact te brengen met de grote massa.
Door een internationale selectie van kunstenaars en kunstwerken uit te lichten, hoopt TBC de reikwijdte van openbare kunst te vergroten, speciaal voor diegenen voor wie traditionele kunst onbereikbaar is.
Bovenal is het grondprincipe een democratische benadering tot hedendaagse kunst.
TBC biedt een alternatief voor de standaard buitenreclame billboards.
Kunst vervangt de reclame gedurende een maand op de drukste kruispunten van Los Angeles en op deze manier creëert TBC een grote openlucht expositie.

Zowel in 2018 als in 2016 heb ik foto’s voor deze soort buitenexpositie ingestuurd, maar de foto’s zijn uiteindelijk niet gebruikt.
Na het succes van een foto van Merlin op een Billboard op Times Square, begin deze maand, is het misschien goed om nog een keer poging te wagen voor deze in Los Angeles.
Drie maal is immers scheepsrecht, nietwaar?


In  overleg met de moeder van Merlin hebben we dan ook gekozen voor dezelfde foto, Merlin (1807-2), die ook op Times Square te zien is geweest.
De inzending is daarnet gedaan.

Het is onduidelijk wanneer er uitsluitsel wordt gegeven of de inzending ook daadwerkelijk gebruikt gaat worden.
Op de website is wel te lezen dat die kunstenaars waarvan hun werk op de billboards te zien zal zijn, hierover een e-mail zullen ontvangen.

Mocht de foto worden uitgekozen, dan regelt TBC alle dingen met betrekking tot de productiekosten, het bevestigen aan en huren van de billboards.

Eerdere berichten over The Billboard Creative 2023:
Open uitnodiging ontvangen

Voor oudere berichten met betrekking tot TBC, volg deze link.