Claartje (1419) in top 4 bij publiek wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Zen in Focus Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren drie foto’s ingestuurd en bij de publieksstemmen eindigde foto Claartje (1419) het hoogste, met een fantastische 4e plaats.

In totaal waren er 4.720 foto’s ingezonden voor deze wedstrijd.
De kans om op de 4e plaats te eindigen is daarmee afgerond 0,08% en de foto behoort daardoor logischerwijs tot de Top 10 Class (de top 10% van foto’s waarop door het publiek het meeste is gestemd).

De foto heeft inmiddels al een indrukwekkende lijst met zogenaamde Trifecta badges weten op te bouwen.
Deze badges verdient een foto wanneer deze bij een wedstrijd in de Top Class (Top 10, Top 20 of Top 30) eindigt.
Een Top Class ranking betekent dat de foto bij de Top 10%, Top 20% of Top 30% behoort waarop gedurende de stemperiode van de specifieke wedstrijd het meest is gestemd.

De foto is in september 2016 één keer finalist geweest op de website van ViewBug bij de wedstrijd “Portraits and Shadows“.

De tweede ingezonden foto, Anoek (0233), deed het duidelijk minder goed met een 328e plaats in de rangschikking want behoort daarmee tot de 6,95% foto’s waarop door het publiek het meest is gestemd.

De derde, en laatste ingezonden foto, is niet een portretfoto en eindigde in de onderste regionen van deze wedstrijd.

Het is mooi om te zien dat de foto van Claartje zo hoog in de Top Ranks staat en is iets dat nooit went:

Zoals al vaker is aangegeven op deze website zegt de score bij de publieksstemmen lang niet altijd alles.
Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan en dat is soms heel erg verrassend.

Wanneer dat nu weer het geval zou zijn, wordt het de 54e finaleplaats sinds er aan wedstrijden op ViewBug wordt mee gedaan (oktober 2015).

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten en/of de winnaar(s) bekend worden gemaakt.

Als laatste is ook nog een lijst met alle voorgaande wedstrijden op ViewBug te bekijken.
Meer van de voorgaande wedstrijden op ViewBug.