Foto Teline (0113) in top 20 bij publiek wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Green Machine Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren zes foto’s ingestuurd en met een prachtige 17e plaats kwam foto Teline (0113) bij de publieksstemmen het beste naar voren.

In totaal waren er 10.546 foto’s ingezonden voor deze wedstrijd.
De kans om op de 17e plaats te eindigen is daarmee afgerond 0,16% en  behoort daardoor logischerwijs tot de Top 10 Class (de top 10% van foto’s waarop door het publiek het meeste is gestemd).

De foto heeft inmiddels al een indrukwekkende lijst met zogenaamde Trifecta badges weten op te bouwen.
Deze badges verdient een foto wanneer deze bij een wedstrijd in de Top Class (Top 10, Top 20 of Top 30) eindigt.
Een Top Class ranking betekent dat de foto bij de Top 10%, Top 20% of Top 30% behoort waarop gedurende de stemperiode van de specifieke wedstrijd het meest is gestemd.

De foto is in augustus 2019 één keer finalist geweest bij de wedstrijd Image of the Month (Volume 46) en als Curator’s Choice Award in juli 2019 extra in de schijnwerpers gezet op de website van ViewBug.

De tweede ingezonden foto, Merlin (1438), deed het met een 82e plaats niet veel slechter bij deze wedstrijd.
De foto behoort hiermee tot de afgerond 0,78% foto’s waarop het meest gestemd is.

De derde ingezonden foto, Saar (0506), belandde op een verdienstelijke 238e plaats.
De foto behoort daarmee tot de 2,26% foto’s waarop het meest gestemd is en ook deze foto komt daarmee in de Top 10 Class.

Van de overige drie ingestuurde foto’s bleef foto Terra (0111) het bij deze wedstrijd net buiten de tot Top 10 Class met een 1.080e plaats (10,24%), maar krijgt daar voor wel een Top 20 Class notering.

Dat laatste kon niet meer gezegd worden voor de foto’s Merlin (1708) en Terra (0120): zij eindigden in de onderste regionen bij deze wedstrijd.

Zoals al vaker is aangegeven op deze website zegt de score bij de publieksstemmen lang niet altijd alles.
Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan en dat is soms heel erg verrassend.

Wanneer dat nu weer het geval zou zijn, wordt het de 53e finaleplaats sinds er aan wedstrijden op ViewBug wordt mee gedaan (oktober 2015).

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten en/of de winnaar(s) bekend worden gemaakt.

Als laatste is ook nog een lijst met alle voorgaande wedstrijden op ViewBug te bekijken.
Meer van de voorgaande wedstrijden op ViewBug.