Twee foto’s Merlin in top 60 bij wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Monthly Pro Photo Contest (Volume 45)?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren drie foto’s ingestuurd, waarbij foto Merlin (1702-2) de meeste stemmen bij het publiek heeft weten te krijgen en daarmee uitkwam op een fantastische 19e plaats.

In totaal waren er 9.570 foto’s ingezonden voor deze wedstrijd.
De kans om op de 19e plaats te eindigen is daarmee afgerond slechts 0,20% en  behoort daardoor logischerwijs tot de Top 10 Class (de top 10% van foto’s waarop door het publiek het meeste is gestemd).

De foto begint inmiddels al een indrukwekkende lijst met zogenaamde Trifecta badges op te bouwen.
Deze badges verdient een foto wanneer deze bij een wedstrijd in de Top Class (Top 10, Top 20 of Top 30) eindigt.
Een Top Class ranking betekent dat de foto bij de Top 10%, Top 20% of Top 30% behoort waarop gedurende de stemperiode van de specifieke wedstrijd het meest is gestemd.

De foto kreeg in april 2023 de “Spring 23 Award” op de website van ViewBug.

De tweede ingezonden foto, Merlin (1708), belandde, met een prachtige 53e plaats bij de publieksstemmen, nog in de Top 60 van foto’s waarop het meest is gestemd.
De kans om op die plek uit te komen is afgerond 0,55%.
Dat levert ook weer een Top 10 Class notering op.

De derde ingezonden foto, Merlin (1508), verging het, anders dan bij voorgaande wedstrijden, duidelijk minder goed en eindigde bij de publieksstemmen met een 6.733e plaats niet meer binnen de Top 50 Class notering.

Nu zegt de score bij de publieksstemmen niet altijd alles.
Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan en dat is soms heel erg verrassend.

Wanneer dat nu weer het geval zou zijn, wordt het de 51e finaleplaats sinds er aan wedstrijden op ViewBug wordt mee gedaan (oktober 2015).

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten en/of de winnaar(s) bekend worden gemaakt.

Als laatste is ook nog een lijst met alle voorgaande wedstrijden op ViewBug te bekijken.
Meer van de voorgaande wedstrijden op ViewBug.