Twee foto’s in top 40 bij wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Yellow Corner Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren drie foto’s ingestuurd, waarbij foto Merlin (1807-2), een nog niet eerder op deze website geplaatste foto, de meeste stemmen bij het publiek heeft weten te krijgen en daarmee uitkwam op een fantastische 9e plaats.

In totaal waren er 12.066 foto’s ingezonden voor deze wedstrijd.
De kans om op de 9e plaats te eindigen is daarmee afgerond slechts 0,07% en  behoort daardoor logischerwijs tot de Top 10 Class (de top 10% van foto’s waarop door het publiek het meeste is gestemd).

De tweede ingezonden foto, Anoek (0312), belandde, met een prachtige 37e plaats bij de publieksstemmen, nog in de Top 40 van foto’s waarop het meest is gestemd.
De kans om op die plek uit te komen is afgerond 0,31%.
Dat levert ook weer een Top 10 Class notering op.

De derde ingezonden foto, Teline (0115), verging het duidelijk minder goed en eindigde bij de publieksstemmen met een 1.214e nèt buiten de Top 10 Class (10,06%), maar krijgt dus wel een Top 20 Class notering.

Nu zegt de score bij de publieksstemmen niet altijd alles.
Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan en dat is soms heel erg verrassend.

Wanneer dat nu weer het geval zou zijn, wordt het de 51e finaleplaats sinds er aan wedstrijden op ViewBug wordt mee gedaan (oktober 2015).

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten en/of de winnaar(s) bekend worden gemaakt.

Als laatste is ook nog een lijst met alle voorgaande wedstrijden op ViewBug te bekijken.
Meer van de voorgaande wedstrijden op ViewBug.