Anoek (0520) in Top 100 bij wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Orange Therapy Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren vier foto’s ingestuurd waarbij foto Anoek (0520) het bij de publieksstemmen tot een mooie 96e plaats gebracht heeft.

In totaal waren er 22.326 foto’s ingezonden voor deze wedstrijd.
De kans om op de 96e plaats te eindigen is daarmee afgerond 0,43% en  behoort daardoor logischerwijs tot de Top 10 Class (de top 10% van foto’s waarop door het publiek het meeste is gestemd).

De foto begint al een indrukwekkende lijst met zogenaamde Trifecta badges op te bouwen en het eind lijkt nog niet in zicht.
Deze badges verdient een foto wanneer deze bij een wedstrijd in de Top Class (Top 10, Top 20 of Top 30) eindigt.
Een Top Class ranking betekent dat de foto bij de Top 10%, Top 20% of Top 30% behoort waarop gedurende de stemperiode van de specifieke wedstrijd het meest is gestemd.

De foto is in oktober 2022 één keer finalist geweest bij de wedstrijd Image of the Month (Volume 85).

De tweede ingezonden foto Merlin (1407), eindigde met een 306e plaats bij de publieksstemmen in de Top 10 Class. Om precies te zijn bij de afgerond 1,38% foto’s waarop het meest gestemd is.

De derde en vierde ingezonden foto’s, Claartje (0408) en Pien (0303), kwamen beduidend minder hoog in de rangschikking.
Eerstgenoemde bracht het nog tot een Top 50 Class notering, maar de foto van Pien eindigde in de onderste regionen en kwam niet tot een Top 50 Class.

Hoe dan ook weer een mooi resultaat bij deze wedstrijd op de website van ViewBug.

De score van de publieksstemmen zegt niet altijd alles.
Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan.

Wanneer dat nu weer het geval zou zijn, wordt het de 49e finaleplaats sinds er aan wedstrijden op ViewBug wordt mee gedaan (oktober 2015).

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten en/of de winnaar(s) bekend worden gemaakt.

Als laatste is ook nog een lijst met alle voorgaande wedstrijden op ViewBug te bekijken.
Meer van de voorgaande wedstrijden op ViewBug.