Anoek (0233) in Top 90 bij wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Summer Outfits Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren drie foto’s ingestuurd,  waarbij foto Anoek (0233) bij de publieksstemmen het tot een mooie 83e plaats heeft gebracht.

In totaal waren er 5.352 foto’s ingezonden voor deze wedstrijd.
De kans om op de 83e plaats te eindigen is daarmee afgerond 1,56% en  behoort daardoor logischerwijs tot de Top 10 Class (de top 10% van foto’s waarop door het publiek het meeste is gestemd).

De foto heeft inmiddels een indrukwekkende lijst met zogenaamde Trifecta badges opgebouwd.
Deze badges verdient een foto wanneer deze bij een wedstrijd in de Top Class (Top 10, Top 20 of Top 30) eindigt.
Een Top Class ranking betekent dat de foto bij de Top 10%, Top 20% of Top 30% behoort waarop gedurende de stemperiode van de specifieke wedstrijd het meest is gestemd.

De foto is in september 2021 één keer finalist geweest bij de wedstrijd Image of the Month (Volume 72) en als Curator’s Selection Award in november 2021 extra in de schijnwerpers gezet op de website van ViewBug.

De tweede ingezonden foto, Teline (1009), eindigde met een 109e plaats bij de publieksstemmen net buiten de Top 100. De foto hoorde bij 2,04% van de foto’s waarop door het publiek het meeste is gestemd en komt daardoor in de Top 10 Class.

De derde, en tevens laatste ingezonden foto, ook eentje van Teline, namelijk Teline (1005-bw), kwam met een 352e plaats ook nog in de Top 10 Class (6,58%) van foto’s waarop door het publiek het meeste is gestemd.

Al met al weer een mooi resultaat bij deze wedstrijd op de website van ViewBug.

De score van de publieksstemmen zegt niet altijd alles.
Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan.

Wanneer dat nu weer het geval zou zijn, wordt het de 48e finaleplaats sinds er aan wedstrijden op ViewBug wordt mee gedaan (oktober 2015).

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten en/of de winnaar(s) bekend worden gemaakt.

Als laatste is ook nog een lijst met alle voorgaande wedstrijden op ViewBug te bekijken.
Meer van de voorgaande wedstrijden op ViewBug.