Teline (1213) 2e bij wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Leading Lines (Volume 3) Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren vijf foto’s ingestuurd, waarbij de foto Teline (1213) bij de publieksstemmen het tot een prachtig mooie 2e plaats heeft geschopt.

In totaal waren er 15.539 foto’s ingezonden voor deze wedstrijd.
De kans om op de 2e plaats te eindigen is daarmee afgerond 0,01% en  behoort daardoor logischerwijs tot de Top 10 Class (de top 10% van foto’s waarop door het publiek het meeste is gestemd).

De foto heeft inmiddels een indrukwekkende lijst met zogenaamde Trifecta badges opgebouwd.
Deze badges verdient een foto wanneer deze bij een wedstrijd in de Top Class (Top 10, Top 20 of Top 30) eindigt.
Een Top Class ranking betekent dat de foto bij de Top 10%, Top 20% of Top 30% behoort waarop gedurende de stemperiode van de specifieke wedstrijd het meest is gestemd.

Buiten dat is de foto winnaar in juni 2021 geworden bij de fotowedstrijd Shape of Shadows.
Daarnaast is de foto een flink aantal keer extra in de schijnwerpers gezet op de website van ViewBug:
Curator’s Choice Award (maart 2021)
Featured (juli 2021)
Top Shot Award 2022 (april 2022)
Curator’s Selection Award (mei 2022)

De tweede ingezonden foto, Teline (1125), eindigde ook nog zeer hoog met een 32e plaats bij de publieksstemmen en behoort daarmee automatisch tot de Top 10 Class. Om precies te zijn bij de afgerond 0,21% foto’s waarop het meest gestemd is.

De derde ingezonden foto, Claartje (1006). Deze eindigde ook nog op een mooie 258e plaats in de rangschikking en behoort tot de 1,66% foto’s waarop het meest is gestemd.

De twee andere ingezonden foto’s, Antonia (0304-2) en Merlin (0427), kwamen in de middenmoot, maar behoorden nog wel bij de Top50 Class van foto’s waarop het meest is gestemd.

Al met al weer een mooi resultaat bij deze wedstrijd op de website van ViewBug.

De score van de publieksstemmen zegt niet altijd alles.
Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan.

Wanneer dat nu weer het geval zou zijn, wordt het de 47e finaleplaats sinds er aan wedstrijden op ViewBug wordt mee gedaan (oktober 2015).

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten en/of de winnaar(s) bekend worden gemaakt.