Anoek (0319) in top 40 bij wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Covers (Volume 17) Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren drie foto’s ingestuurd, waarbij de foto Anoek (0319) bij de publieksstemmen het tot een prachtige 31e plaats heeft geschopt.

In totaal waren er 16.044 foto’s ingezonden voor deze wedstrijd.
De kans om op de 31e plaats te eindigen is daarmee afgerond 0,19% en  behoort daarmee logischerwijs tot de Top 10 Class (de top 10% van foto’s waarop door het publiek het meeste is gestemd).

De foto deed het bij een eerdere wedstrijden op de website van ViewBug ook al goed en wist daarmee in juni 2022 een finaleplaats te halen, al was het niet de winnende foto.
Eind juni 2022 kwam de foto op een prachtige 21e plaats terecht bij de wedstrijd Monthly Pro (Volume 35) en in juli 2022 ontving de foto de Halfway22 Award.

Ook de tweede foto ingezonden foto, Saar (0506), deed het bij deze wedstrijd erg goed.
Met een 110e plaats in de rangschikking belandde de foto net buiten de top 100, maar dus ook nog voorin de Top 10 Class.
De foto behoort daarmee tot de 0,68% foto’s waarop het meest door het publiek gestemd is.

De derde ingezonden foto, eentje van Antonia’s 3e fotoshoot, Antonia (0304-2), viel net buiten de Top10 Class (en daarmee in de Top 20 Class (10,74%)) met een 1.723e plaats in de rangschikking.

Al met al weer een mooi resultaat bij deze wedstrijd op de website van ViewBug.

De score van de publieksstemmen zegt niet altijd alles.
Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan.

Wanneer dat nu weer het geval zou zijn, wordt het de 47e finaleplaats sinds er aan wedstrijden op ViewBug wordt mee gedaan (oktober 2015).

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten en/of de winnaar(s) bekend worden gemaakt.