Claartje (1728) in Top 15 bij wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Lenses and Cameras Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren twee foto’s ingestuurd, waarbij de foto Claartje (1728) bij de publieksstemmen het tot een heel mooie 13e plaats heeft geschopt.

In totaal waren er 3.204 foto’s ingezonden voor deze wedstrijd.
De kans om op de 13e plaats te eindigen is daarmee afgerond 0,41% en  behoort daardoor logischerwijs tot de Top 10 Class (de top 10% van foto’s waarop door het publiek het meeste is gestemd).

De tweede ingezonden foto, Merel (0303), eindigde met een 93e plaats bij de publieksstemmen in de Top 10 Class. Om precies te zijn bij de afgerond 2,90% foto’s waarop het meest gestemd is.

Al met al weer een mooi resultaat bij deze wedstrijd op de website van ViewBug.

De score van de publieksstemmen zegt niet altijd alles.
Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan.

Wanneer dat nu weer het geval zou zijn, wordt het de 46e finaleplaats sinds er aan wedstrijden op ViewBug wordt mee gedaan (oktober 2015).

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten en/of de winnaar(s) bekend worden gemaakt.