Foto Saar (0506) net buiten top 150 bij wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Monthly Pro Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren drie foto’s ingestuurd, waarbij de  foto Saar (0506) bij de publieksstemmen net buiten de top 150, maar op een mooie 153e plaats, is geëindigd.

In totaal waren er 14.886 foto’s ingezonden voor deze wedstrijd.
De kans om op de 153e plaats te eindigen is daarmee afgerond 1,03% en  behoort daarmee logischerwijs tot de Top 10 Class (de top 10% van foto’s waarop door het publiek het meeste is gestemd).

Ook de tweede foto ingezonden foto, Anoek (0319), deed het bij deze wedstrijd relatief goed.
Met een 325e plaats in de rangschikking kwam de foto in de Top 10 Class. De foto behoort daarmee tot de 2,18% foto’s waarop het meest door het publiek gestemd is.

De derde en tevens laatste foto die was ingestuurd, was Antonia (0308-2).
En ook deze foto kwam in de Top 10 Class terecht met een 838e plaats in de rangschikking, daarmee behorend tot de 5,63% foto’s waarop door het publiek het meeste is gestemd.

De score van de publieksstemmen zegt niet altijd alles.
Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan.

Wanneer dat nu weer het geval zou zijn, wordt het de 45e finaleplaats sinds er aan wedstrijden op ViewBug wordt mee gedaan (oktober 2015).

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten en/of de winnaar(s) bekend worden gemaakt.