Foto Merlin (0809) net buiten top 150 bij wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Monthly Pro (Volume 33) Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren drie foto’s ingestuurd, waarbij foto Merlin (0809) bij de publieksstemmen net te kort kwam voor een plaatsje bij de top 150, maar met een 157e plaats heeft de foto het zeker niet slecht gedaan.

In totaal waren er 13.904 foto’s ingezonden voor deze wedstrijd.
De kans om op de 157e plaats te eindigen is daarmee afgerond 1,13%.

De tweede foto, ook één van Merlin, namelijk Merlin (1003-4), behoorde nog wel tot de zogenaamde Top 10 Class, maar deed het beduidend minder goed met een 1.091e plaats (7,85%).

De 3e en tevens laatste ingestuurde foto, Anoek (0224), heeft niet bepaald veel indruk gemaakt op het publiek en eindigde met een 13.729e plaats in de middenmoot (Top 50% Class).

De score van de publieksstemmen zegt niet altijd alles.
Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan.

Wanneer dat nu weer het geval zou zijn, wordt het de 45e finaleplaats sinds er aan wedstrijden op ViewBug wordt mee gedaan (oktober 2015).

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten en/of de winnaar(s) bekend worden gemaakt.