Foto Terra (0111) in top 30 bij wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Dance Motion Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren drie foto’s ingestuurd, waarbij foto Terra (0111) bij de publieksstemmen precies binnen de top 30 op een 30e plaats eindigde.

In totaal waren er 6.903 foto’s ingezonden voor deze wedstrijd.
De kans om op de 30e plaats te eindigen is daarmee afgerond 0,43%.

De foto doet het sowieso goed bij wedstrijden op de website van ViewBug getuige het feit dat de foto finalist is geweest bij de wedstrijd “Lets Dance” en tot twee keer toe, in december 2016 en in augustus 2017, als featured in de schijnwerpers is gezet op de website.

De tweede foto, Merlin (0604), wist het, met een 143e plek bij de zogenaamde Top 10 Class (top 10% van foto’s waarop door het publiek het meest is gestemd) te brengen (afgerond 2,07%):

De laatste ingezonden foto, eentje van Claartje, behoorde, met een 895e plaats nog tot de Top 20 Class (Claartje (1402)).

Nu zegt het hoog eindigen bij de publieksjury niet alles. Al eerder was een foto van Rona hoog geëindigd bij de publieksjury (zelfs een 5e plaats), maar heeft het uiteindelijk niet tot de finale van de wedstrijd gebracht. Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan.

Wanneer dat nu weer het geval zou zijn, wordt het de 45e finaleplaats sinds er aan wedstrijden op ViewBug wordt mee gedaan (oktober 2015).

Het laatste jaar echter worden er veel minder finaleplaatsen toegekend bij de wedstrijden en worden direct de winnaars bekend gemaakt. De reden hiervoor is onbekend.

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten en/of de winnaar(s) bekend worden gemaakt.