Foto Teline (0208) net buiten top 10 bij wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Winter Fashion Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren vier foto’s ingestuurd, waarbij foto Teline (0208)  bij de publieksstemmen net buiten de top 10 op een 11e plaats eindigde.

In totaal waren er 2.930 foto’s ingezonden voor deze wedstrijd.
De kans om op de 11e plaats te eindigen is daarmee afgerond 0,38%.

Twee van de drie andere foto’s wisten het tot een plek in de top 200 te brengen, te weten foto Resa (0301) op een 159e plaats:

en foto Merlin (0105) kwam uit op een 185e plaats bij de publieksstemmen.

Beiden behoorden daardoor nog bij de zogenaamde Top 10 Class (top 10% van foto’s waarop door het publiek het meest is gestemd).

Dat kon niet gezegd worden van de vierde ingezonden foto Saar (0401).

Nu zegt het hoog eindigen bij de publieksjury niet alles. Al eerder was een foto van Rona hoog geëindigd bij de publieksjury (zelfs een 5e plaats), maar heeft het uiteindelijk niet tot de finale van de wedstrijd gebracht. Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan.

Wanneer dat nu weer het geval zou zijn, wordt het de 45e finaleplaats sinds er aan wedstrijden op ViewBug wordt mee gedaan (oktober 2015).

Het laatste jaar echter worden er veel minder finaleplaatsen toegekend bij de wedstrijden en worden direct de winnaars bekend gemaakt. De reden hiervoor is onbekend.

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten en/of de winnaar(s) bekend worden gemaakt.