Foto Merlin (0101) in de schijnwerpers bij ViewBug

Het kan deze week niet op met goed en bijzonder nieuws van ViewBug want vandaag trof ik een mailtje van hen aan met als onderwerp: “Your photo has been featured, congrats!”.

Gisteren werd ik aangenaam verrast met een mailtje van ViewBug dat een foto prijswinnaar was bij een door de website uitgeschreven fotowedstrijd en vandaag werd ik opnieuw prettig verrast met een mailtje dat één van de curatoren een foto had uitgekozen om extra in de schijnwerpers te worden gezet.

Na het aanklikken van de link, bleek dat het om onderstaande foto van  Merlins 1e fotoshoot uit 2020 gaat.

Op de specifieke pagina op de website van ViewBug wordt uitgelegd wat het betekent om een dergelijke Award te ontvangen.

“Our staff, guest and resident judges look at the entries of the contests as well as all the photos uploaded to the community to choose their favorite photos and award them.
At ViewBug, you can win contests as well as receive awards on your photo
s.
It is a great honor to be chosen as your photo is chosen among many others and it is selected based on creativity, originality, composition and overall quality.”

Bij de foto zelf is het ook te zien dat de foto in de schijnwerpers staat/heeft gestaan en vanzelfsprekend ben ik hier erg trots op:

De foto van Merlin wordt nu dus extra onder de aandacht gebracht bij de ruim 7 miljoen fotografen (zowel amateur als professioneel) via de “Discover great photos” pagina op de website en wordt ook wel “Editors’ Choice” of “Hall of Fame” genoemd.

Dat de foto van Merlin featured is en daardoor extra wordt opgemerkt, bleek wel uit een berichtje dat ik vandaag via de DM van een fotograaf op ViewBug ontving:
Hi Tjeerd,
I just saw your beautiful and exceptional gallery for the first time.
Your top notch images are Impressive, inspiring, technically excellent and captivating.
You have a wonderful talent to capture the very soul and spirit of your subjects and great compositional skills.
While my primary subjects are nature and wildlife, I can recognize and enjoy your superior skills and outstanding work!
I am following you, Tjeerd.
“.

Wat een prachtige woorden van deze fotograaf, die me veel doen!

Sinds dat er vanaf oktober 2015 foto’s worden ingeschreven voor fotowedstrijden op de website van ViewBug, is er een inmiddels indrukwekkende lijst met featured foto’s (en finaleplaatsen) ontstaan, zoals te zien is op de onderscheidingen pagina op deze site.

Bekijk Merlin (0101) voor de Palmares en reacties op de foto.