Foto Anoek (0236) in Top 100 wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Autumn Fashion Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren twee foto’s ingestuurd.
Op de foto Anoek (0236) is door het publiek het meest gestemd, waardoor de foto nog net binnen de top 100 is geëindigd: op een 99e plaats.

In totaal waren er 3.229 foto’s ingezonden voor deze wedstrijd.
De kans om op de 99e plaats te eindigen is daarmee afgerond 3,07%.

De tweede foto die was ingestuurd, was opnieuw een foto van Anoek:  Anoek (0412).
Bij deze foto kwam de teller in de rangschikking bij de publieksstemmen uit bij 124. Met een 124e plaats behoort de foto daarmee nog wel tot de Top 10 Class (de 10% foto’s waarop door het publiek het meest is gestemd). Om precies te zijn afgerond bij de 3,84% foto’s waarop door het publiek het meest is gestemd.

Nu zegt het hoog eindigen bij de publieksjury niet alles. Al eerder was een foto van Rona hoog geëindigd bij de publieksjury (zelfs een 5e plaats), maar heeft het uiteindelijk niet tot de finale van de wedstrijd gebracht. Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan.

Wanneer dat nu weer het geval zou zijn, wordt het de 45e finaleplaats sinds er aan wedstrijden op ViewBug wordt mee gedaan (oktober 2015).

Het laatste jaar echter worden er veel minder finaleplaatsen toegekend bij de wedstrijden en worden direct de winnaars bekend gemaakt. De reden hiervoor is onbekend.

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten en/of de winnaar(s) bekend worden gemaakt.