Foto Teline (0115) in Top 35 wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Concrasting Tones Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren vier foto’s ingestuurd.
Op de foto Teline (0115) is door het publiek het meest gestemd, waardoor de foto op een mooie 34e plaats is uitgekomen.

In totaal waren er 10.538 foto’s ingezonden voor deze wedstrijd.
De kans om op de 34e plaats te eindigen is daarmee afgerond 0,32%; een bijzonder resultaat dus!

De tweede foto die was ingestuurd, was foto Teline (1009).
Bij deze foto kwam de teller in de rangschikking bij de publieksstemmen uit bij 292. Met een 292e plaats behoort de foto daarmee nog wel tot de Top 10 Class (de 10% foto’s waarop door het publiek het meest is gestemd). Om precies te zijn afgerond bij de 2,77% foto’s waarop door het publiek het meest is gestemd.

De derde ingestuurde foto, eentje van de duofotoshoot met de zusjes Claartje en Pien, wist het ook nog tot de Top 10 Class te brengen. De foto Claartje en Pien (0101)  kwam uit op een 430e plaats in de rangschikking (behorend bij de 4,08% foto’s waarop door het publiek het meest is gestemd).

De vierde ingestuurde foto wist het nog net tot de Top 50 Class te brengen, behorend bij de afgerond 40% foto’s waarop het meest is gestemd. Daarmee kon foto Claartje (1408) het publiek duidelijk minder bekoren.

Nu zegt het hoog eindigen bij de publieksjury niet alles. Al eerder was een foto van Rona hoog geëindigd bij de publieksjury (zelfs een 5e plaats), maar heeft het uiteindelijk niet tot de finale van de wedstrijd gebracht. Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan.

Wanneer dat nu weer het geval zou zijn, wordt het de 45e finaleplaats sinds er aan wedstrijden op ViewBug wordt mee gedaan (oktober 2015).

Het laatste jaar echter worden er veel minder finaleplaatsen toegekend bij de wedstrijden en worden direct de winnaars bekend gemaakt. De reden hiervoor is onbekend.

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten en/of de winnaar(s) bekend worden gemaakt.