Foto Merlin gepubliceerd in The Face van Wild Child Magazine

Een paar weken geleden werd ik door mijn ambassadeur Merlin benaderd met de vraag of ik een paar foto’s wilde toesturen. Vandaag kreeg ik een mailtje van haar dat haar foto’s waren gepubliceerd!

The Face van Wild Child Magazine is een blad voor aanstormende modellen. Zij kunnen zich als model hiervoor opgeven en komen daardoor extra in the picture.

In een vorig blogbericht schreef ik al dat Merlin vier foto’s had uitgekozen voor deze publicatie en dat die ook waren opgestuurd.
Nu dus dan ook de daadwerkelijke publicatie.

Om het tijdschrift ook daadwerkelijk in te kunnen zien, zal het tijdschrift eerst gekocht moeten, want dat is het verdienmodel van deze tijdschriften zoals ik in het vorige blogbericht beschreef.
Pas dan kan je zien wat er gepubliceerd is.

In overleg heeft de moeder van Merlin mij gevraagd om het tijdschrift te bestellen, zowel in digitale vorm als in fysieke vorm; op die manier beperk je de kosten nog enigszins.

Een magazine houdt zich altijd het recht voor om foto’s te weigeren en eventueel aan te passen voor de publicatie.
In dit geval is er van de vier ingestuurde foto’s één foto uitgekozen van Merlin.

De gepubliceerde foto is een uitsnede van foto Merlin (0209).
Deze keuze heeft het tijdschrift gemaakt, waardoor de foto zelf minder scherp oogt en dat is jammer voor Merlin.
In het vorige blogbericht had ik beschreven dat juist voor publicatie een foto extra wordt bewerkt om de foto zo goed mogelijk gepubliceerd te krijgen.

Hoewel het bij deze uitgave heel duidelijk gaat om het promoten van een model, kiest het tijdschrift er voor om ook alleen het model te benoemen die op de foto staat.

Persoonlijk vind ik het jammer dat fotografen in het tijdschrift ook niet de credits krijgen zoals dat bij andere tijdschriften wel het geval is. Sterker nog: bij die tijdschriften worden zonder de credits van alle personen die hebben meegewerkt aan een fotoshoot, foto’s niet gepubliceerd.

Neemt niet weg dat ik super trots ben op deze uitgave en vind ik het voor Merlin ook heel erg tof dat ze op deze manier in de schijnwerpers komt te staan en wil haar via deze weg nogmaals feliciteren met de publicatie!

Want, als het goed is, zal ook deze foto op het Instagram account komen van The Face – Wild Child Magazine. Goed in de gaten houden dus!

Eerdere berichten:
Foto’s Merlin in The Face Wild Child Magazine?