Foto Merlin (0301) in Top 15 wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in A Single Subject Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren drie foto’s ingestuurd waarvan twee foto’s in de top 10% foto’s terecht zijn gekomen waarop door het publiek het meest is gestemd.

De foto Merlin (0301) wist wéér een hoge notering te halen met een 15e plaats.

In totaal deden aan deze wedstrijd 19.950 foto’s mee, waarbij de kans om op deze plek in de rangschikking te komen afgerond slechts 0,08% is.

De tweede foto die een top 10 Class notering haalde, met een mooie 176e plaats, was de foto Anoek (0203) (de kans om op deze plek te komen is 0,88%).

De derde en laatste foto die was ingezonden, Antonia (0209) behoorde, met een 2.541e plaats, tot de top 20% foto’s waarop het meest gestemd is.

Nu zegt het hoog eindigen bij de publieksjury niet alles. Al eerder was een foto van Rona hoog geëindigd bij de publieksjury (zelfs een 5e plaats), maar heeft het uiteindelijk niet tot de finale van de wedstrijd gebracht. Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan.

Of de foto het tot een finaleplaats weet te brengen (het zou overigens de 43e finaleplaats worden) is nog afwachten, want net als altijd, is het is nog niet duidelijk wanneer de finalisten bekend wordt gemaakt.