Foto Merlin (0301) in Top 40 wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Covers Photo Contest (Volume 12)?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren vijf foto’s ingestuurd waarvan twee foto’s in de top 10% foto’s terecht zijn gekomen waarop door het publiek het meest is gestemd.

De foto Merlin (0301) wist wéér een hoge notering te halen met een 36e plaats.

In totaal deden aan deze wedstrijd 11.276 foto’s mee, waarbij de kans om op deze plek in de rangschikking te komen afgerond 0,32% is.

De tweede foto die een top 10 Class notering haalde, met een mooie 276e plaats, was de foto Antonia (0202).

Van de andere foto’s die waren ingezonden, behoorde er nog wel één tot de top 50% foto’s waarop het meest gestemd was, terwijl de laatste twee foto’s die eer niet te beurt viel.

Nu zegt het hoog eindigen bij de publieksjury niet alles. Al eerder was een foto van Rona hoog geëindigd bij de publieksjury (zelfs een 5e plaats), maar heeft het uiteindelijk niet tot de finale van de wedstrijd gebracht. Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan.

Of de foto het tot een finaleplaats weet te brengen (het zou overigens de 43e finaleplaats worden) is nog afwachten, want net als altijd, is het is nog niet duidelijk wanneer de finalisten bekend wordt gemaakt.