Foto Merlin (0301) in Top 100 wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in The Creators Exhibition Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren drie foto’s ingestuurd. De foto Merlin (0301) eindigde op een mooie 93e plaats van foto’s waarop door het publiek het meest gestemd was en heeft daarmee weer een top 100 notering gescoord.

In totaal deden aan deze wedstrijd 37.881 foto’s mee, waarbij de kans om op deze plek in de rangschikking te komen afgerond 0,25% is.

De tweede foto die was ingestuurd, was foto Rona (0204). Deze eindigde in de top 175 met een 173e plaats.

De laatste ingestuurde foto was foto Fay (0101), maar die kon het publiek minder waarderen. De foto eindigde nog wel in de zogenaamde top 50 class (50% foto’s waarop door het publiek het meeste is gestemd).

Nu zegt het hoog eindigen bij de publieksjury niet alles. Al eerder was een foto van Rona hoog geëindigd bij de publieksjury (zelfs een 5e plaats), maar heeft het uiteindelijk niet tot de finale van de wedstrijd gebracht. Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan.

Of de foto het tot een finaleplaats weet te brengen (het zou overigens de 43e finaleplaats worden) is nog afwachten, want net als altijd, is het is nog niet duidelijk wanneer de finalisten bekend wordt gemaakt.