Foto Terra (0111) in Top 100 wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Capture Flares Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren drie foto’s ingestuurd, waarbij Terra (0111) eindigde op een heel mooie 98e plaats van foto’s waarop door het publiek het meest gestemd was.

In totaal deden aan deze wedstrijd 9.234 foto’s mee, waarbij de kans om op deze plek in de rangschikking te komen afgerond 1,07% is.
De foto is al eerder in de smaak gevallen bij het publiek en de curatoren van ViewBug, gezien het feit dat deze foto twee keer in de schijnwerpers is geplaatst (featured) in december 2016 en augustus 2017 en dat de foto een finaleplaats heeft gehaald bij de wedstrijd “Let’s Dance” in april 2017.

Van de andere twee ingestuurde foto’s eindigde foto Terra (0120) nog binnen de Top 10 Class (10% foto’s waarop door het publiek het meest gestemd is) op een 677e plaats.
De derde en tevens laatste foto die was ingestuurd, Ilse (0105), kwam niet verder dan een 2.111e plaats, maar behoort daarmee nog wel tot de Top 30 Class (30% foto’s waarop door het publiek het meest gestemd is).

Nu zegt het hoog eindigen bij de publieksjury niet alles. Al eerder was een foto van Rona hoog geëindigd bij de publieksjury (zelfs een 5e plaats), maar heeft het uiteindelijk niet tot de finale van de wedstrijd gebracht. Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan.

Of de foto het tot een finaleplaats weet te brengen (het zou overigens de 43e finaleplaats worden) is nog afwachten, want net als altijd, is het is nog niet duidelijk wanneer de finalisten bekend wordt gemaakt.