Foto Merlin (0301) in Top 65 wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Monthly Pro Volume 22 Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze versie om de fotograaf van de maand te vinden, kunnen alleen betalende leden foto’s insturen.
Gisteren werd al de eindstand bekend gemaakt van de versie waar alle leden, betalend en niet betalend, aan konden mee doen en ook daar scoorde de foto, met een 69e plaats, erg hoog bij de publieksstemmen.

Voor deze wedstrijd was slechts één foto ingestuurd, namelijk Merlin (0301) en eindigde op een heel mooie 64e plaats van foto’s waarop door het publiek het meest gestemd was.

In totaal deden aan deze wedstrijd 11.737 foto’s mee, waarbij de kans om op deze plek in de rangschikking te komen afgerond 0,55% is.

Nu zegt het hoog eindigen bij de publieksjury niet alles. Al eerder was een foto van Rona hoog geëindigd bij de publieksjury (zelfs een 5e plaats), maar heeft het uiteindelijk niet tot de finale van de wedstrijd gebracht. Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan.

Of de foto het tot een finaleplaats weet te brengen (het zou overigens de 43e finaleplaats worden) is nog afwachten, want net als altijd, is het is nog niet duidelijk wanneer de finalisten bekend wordt gemaakt.