7e editie “Fine Art Photography Awards”: 2 foto’s Nominee

Vandaag is de uitslag van de 7e Fine Art Photography Awards (FAPA) bekend geworden. Geen van de zes ingezonden foto’s is een winnaar gebleken, maar twee foto’s waren wel genomineerd en daar ben ik erg trots op! Ook nieuwsgierig welke twee foto’s dat waren?

Twee keer genomineerd dus, één keer in de categorie “Fine Art” en één keer in de categorie “Portrait”. Volgens  een andere, aan alle deelnemers gerichte, e-mail die ik ontving, waren er 4.929 inzendingen uit 92 landen. Deze awards mogen dan ook wel bijzonder worden genoemd.

De “Fine Art Photography Awards” (liefkozend FAPA genoemd) is nu voor de zevende keer gehouden. Voor de 2e en 3e editie waren er ook foto’s ingezonden, maar geen van deze foto’s kwamen in beeld bij de jury. Drie jaar geleden werd er één foto genomineerd, twee jaar geleden werden er twee foto’s genomineerd, en vorig jaar werden ook twee foto’s genomineerd allemaal in de Portrait Category.

Voor de wedstrijd waren zes foto’s ingezonden:
Anoek (0105) (categorie “Fine Art”)
Catinca (0620) (categorie “Portrait”)
Resa (0103) (categorie “Fine Art”)
Saar (0201-3) (categorie “Fine Art”)
Saar (0215) (categorie “Fine Art”)
Teline (0113) (categorieën “Fine Art” en “Portrait”)

Eén van de foto’s die genomineerd was, is foto Saar (0215) waarvoor ik onderstaand certificaat in de categorie “Fine Art” mocht ontvangen:

De tweede genomineerde foto was Teline (0113), waarvoor ik een vergelijkbaar certificaat mocht ontvangen, maar deze keer in de categorie “Portrait”:

De persoonlijke e-mail, met als onderwerpregel: “Your work has been awarded in the FAPA competition!” die ik vanmorgen ontving over de toegekende awards luidde:

Dear Tjeerd,

Congratulations! It is our pleasure to inform you that your 2 entries have been awarded in the 7th Fine Art Photography Awards!

Saar (0215) – Nomination in Amateur Fine Art category
Teline (0113) – Nomination in Amateur Portrait category

Congratulations on your great work and thank you for the support and trust!

Fine Art Photography Awards Team

Vanzelfsprekend ben ik hier erg blij mee!
Een en ander is ook terug te vinden op de website van de organisatie, onderverdeeld voor de Fine Art en de Portrait Categorie.

Eerdere berichten over FAPA:
Zes foto’s ingezonden voor 7e FAPA
6e editie: Twee foto’s Nominee in Portrait
Vijf foto’s ingezonden voor 6e FAPA
5e editie: Twee foto’s Nominee in Portrait
Vier foto’s ingezonden voor 5e FAPA
4e editie: Nominee in Portrait
Vier fotos ingezonden voor 4e FAPA
Uitnodiging en inzending 3e FAPA
Uitnodiging en inzending 2e FAPA