Freeeze Frame – I’m a Celebrity

Tijdens de tweede fotoshoot met Merlin hebben we tevens wat videomateriaal geschoten voor een filmpje met, hoe kan het ook anders, Merlin in de hoofdrol.
Of het wat geworden is?
See for yourself!

Nog niet eerder heeft Studio Tjeerd een soortgelijk filmpje gemaakt, maar de gelegenheid diende zich aan en de vader van Merlin was zo vriendelijk om als figurant (bodyguard) een rol te spelen. Hij was daar zelfs wat eerder voor van zijn werk naar huis gekomen!

De locatie was in de buurt van waar Merlin woont en ondanks dat het redelijk afgelegen was, kwam er toch nog wel het nodige “publiek” langs, die, haast vanzelfsprekend, enkele opmerkingen moesten plaatsen.
Merlin liet zich daar in het geheel niet door uit het veld slaan.

Er waren in totaal slechts zes takes voor nodig, waarvan twee een blooper (ja, Tjeerd, het is handig wanneer je een filmpje wilt maken, je op tijd de opnameknop weet te vinden en Merlin: het dak van de auto is toch wat lager dan je dacht).

Het idee van dit korte filmpje zat al wel in mijn hoofd: een filmpje met de zogenaamde Freez Frames (vandaar ook de titel). Maar, zoals zo vaak met creatieve processen, op het moment dat je bezig bent, komen er weer nieuwe ideeën, met uiteindelijk dit als resultaat, waar we, Merlin, ouders van Merlin en ik trots op zijn!

Wie weet in de (nabije) toekomst dat je écht OYW 2 NY gaat, Merlin! Maar vergeet dan je koffer niet!


Voor degenen die dit misschien zich nog afvragen:
gebruikte programma’s/app’s
Adobe Premiere Pro
Adobe After Effects
Adobe Photoshop
Adobe Media Encoder
Adobe Audition
Audacity

En natuurlijk tijd. Veel tijd (zo rond de 14 uur).