Foto Anoek (0107) bij finalisten fotowedstrijd ViewBug

Deze had ik niet zien aankomen (en des te groter de verrassing): de foto Anoek (0107) is doorgedrongen tot de finale van een fotowedstrijd op de website van ViewBug.

Bovenstaande foto van Anoek is doorgedrongen tot de 106 finalisten van de fotowedstrijd “Adorable Pets” op ViewBug, zo bleek uit de e-mail met als onderwerpregel: “Congratulations! You’ve received a photography award” die ik ontving.

Het is inmiddels de 41e finaleplaats op ViewBug sinds november 2015 en de 7e finaleplaats dit jaar.
Geen van de foto’s die in de finale hebben gestaan zijn overigens in de prijzen gevallen, maar misschien is het dit keer anders.

Dat de publieksstemming niet leidinggevend is in de uiteindelijke keuze voor de finalisten was al eerder opgevallen. En ook dit keer gaat dat op, immers was de foto van Anoek “slechts” op de 624e plaats geëindigd bij de publieksstemmen (daarbij overigens wel behorend bij de zogenaamde Top 10 Class: de 10% foto’s waarop het meest is gestemd).

Dat de foto een finaleplaats heeft behaald is op de website te vinden via de link die hoort bij de finalisten van de wedstrijd en getuige de award die bij de foto prijkt.

In totaal waren er 23.274 inzendingen en dat maakt dat de kans om een finaleplaats te halen afgerond 0,46 procent is.
Heel erg bijzonder dus dat deze foto is doorgedrongen tot de finale.

Het is nog niet duidelijk wanneer de winnaar bekend wordt gemaakt.

Bekijk Anoek (0107) voor de Palmares en reacties op de foto.