Foto Catinca en Resa (0203-2) wederom bij finalisten fotowedstrijd ViewBug

De foto Catinca en Resa (0203-2) is opnieuw doorgedrongen tot de finale van een fotowedstrijd op de website van ViewBug.

Het is de vierde (!) keer dat bovenstaande foto is doorgedrongen tot de finale van een fotowedstrijd op ViewBug, dit keer voor de fotowedstrijd “People in Motion”, tezamen met 147 andere inzendingen.

Een en ander bleek uit de e-mail die ik ontving van Viewbug met als onderwerpregel: “Congratulations! You’ve received a photography award”.
Het is inmiddels de 39e finaleplaats op ViewBug sinds november 2015 en de 5e finaleplaats dit jaar. Geen van de foto’s die in de finale hebben gestaan zijn overigens in de prijzen gevallen, maar misschien is het dit keer anders.

De foto had bij de publieksjury ook al hoge ogen gegooid met een top 25 notering, zoals al eerder in een blog was geschreven, maar is geen garantie voor een finaleplaats. Degenen die de wedstrijd uitschrijven hebben altijd een laatste stem in welke foto’s in de finale komen.

 

Dat de foto een finaleplaats heeft behaald is op de website te vinden via de link die hoort bij de finalisten van de wedstrijd en getuige de award die bij de foto prijkt.

In totaal waren er 11.178 inzendingen en dat maakt dat de kans om een finaleplaats te halen afgerond 1,32 procent is.
Heel bijzonder dus dat deze foto is doorgedrongen tot de finale.

De foto is blijkbaar favoriet bij zowel de vakjury als bij het publiek, want eerder was de foto ook al finalist bij de wedstrijden “Kids Being Kids“, “Image of the Month (Volume 46)” en “Together” en stond dezelfde foto op de website van ViewBug al in de schijnwerpers doordat deze was uitgekozen door de curatoren van ViewBug als Staff Favorite.

Het is nog niet duidelijk wanneer de winnaar bekend wordt gemaakt.

Bekijk Catinca en Resa (0203-2) voor de Palmares en reacties op de foto.