Foto Claartje (1801) bij finalisten fotowedstrijd ViewBug

De foto Claartje (1801) is doorgedrongen tot de finale van een fotowedstrijd op de website van ViewBug.

Bovenstaande foto van Claartje is doorgedrongen tot de 19 finalisten van de fotowedstrijd “Coats and Jackets” op ViewBug, zo bleek uit de e-mail met als onderwerpregel: “Congratulations! You’ve received a photography award” die ik ontving.


Het was niet de foto, van de drie die waren ingestuurd, die tijdens de publieksstemmen de meeste stemmen had gekregen. Dat was namelijk een foto van Teline:

Het is al vaker voorgekomen dat een foto die minder hoog scoorde bij de publieksstemmen in de finale komt, maar ook dat een foto die bij de publieksstemmen heel erg hoog eindigde helemaal niet in de finale kwam. Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan.

Inmiddels is het de 38e finaleplaats op ViewBug sinds november 2015 en alweer de 4e finaleplaats van dit jaar. Geen van de foto’s die in de finale hebben gestaan zijn overigens in de prijzen gevallen, maar misschien is het dit keer anders.

Dat de foto een finaleplaats heeft behaald is op de website te vinden via de link die hoort bij de finalisten van de wedstrijd en getuige de award die bij de foto prijkt.

In totaal waren er 8.362 inzendingen en dat maakt dat de kans om een finaleplaats te halen afgerond 1,90 procent is.
Bijzonder dus dat deze foto is doorgedrongen tot de finale.

Het is nog niet duidelijk wanneer de winnaar bekend wordt gemaakt.

Bekijk Claartje (1801) voor de Palmares en reacties op de foto.