Twee foto’s in Top 50 wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Picturing Hands Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Van de vijf foto’s die waren ingestuurd voor de wedstrijd zijn twee foto’s in de top 50 beland van de in totaal 6.118 foto’s die voor de wedstrijd waren ingeschreven.

De foto Teline (0113) het hoogste is geëindigd op de 16e plaats en op een mooie 46e plaats is de foto Claartje (0302) geëindigd.
De rangschikking van de andere foto’s:
Catinca (0620):  Top 10 Class (177e plaats)
Terra (0112):  Top 30 Class (1.350e plaats)
Catinca (0109-2): Top 30 Class (1.381e plaats)

Nu zegt het hoog eindigen bij de publieksjury niet alles. Al eerder was een foto van Rona hoog geëindigd bij de publieksjury (zelfs een 5e plaats), maar heeft het uiteindelijk niet tot de finale van de wedstrijd gebracht. Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan.

Overigens wordt altijd slechts één foto van een fotograaf toegelaten tot de finale, dus mocht dat het geval zijn (het zou overigens de 38e finaleplaats worden), dan is het nog maar de vraag welke van de twee foto’s het wordt.

Het is nog niet duidelijk wanneer de finalisten bekend wordt gemaakt.