Nieuwe set visitekaartjes besteld

Gisterenavond is in allerijl een nieuwe set visitekaartjes besteld. Die waren ook wel nodig omdat de “oude” set visitekaartjes op was.

Met het aankomende Little Dutch Models Event (aanstaande zaterdag) is het geen overbodige luxe om een aantal visitekaartjes achter de hand te hebben.

Maar welke foto’s gebruik je nu voor een visitekaartje?
Een eis die ik mezelf gesteld had, was dat ik een tweetal foto’s wilde gebruiken, waarbij de ene foto op een locatie buiten was genomen en de andere foto in een studio omgeving.

Daarnaast moesten het foto’s zijn die recent gemaakt waren, want de set met visitekaartjes moet wel even mee kunnen.

En, niet onbelangrijk, de foto’s moeten “eye-catching” zijn én laten zien wat Studio Tjeerd qua fotografie uitstraalt; het blijft immers een visitekaartje.

De keuze is uiteindelijk gevallen op een foto van Catinca die op locatie is genomen en op een foto van Saar die in een studio-omgeving is gemaakt.

Catinca’s foto is gekozen omdat deze qua kleurstelling mooi overeenkomt met de kleuren en grijstinten in het logo van Studio Tjeerd en daarnaast dat er via de foto contact wordt gelegd met de ontvanger van het visitekaartje. Daarnaast was er boven het hoofd van Catinca genoeg ruimte vrij om het logo weer te laten geven en, door de donkere jas die zij op de foto draagt, de tagline “Shine for me & I’ll shine for you” mooi zichtbaar in het wit te laten afdrukken. Catinca maakt via het kaartje contact met de ontvanger van het visitekaartje.

Voorkant

Aan de achterkant van het visitekaartje staat de foto van Saar. Er is, door de fotokeuze voor Saars foto, een mooi contrast tussen donker (lowkey – voorkant) en licht (highkey – achterkant). Daarnaast geeft het ook goed weer wat er in een woonkamer bereikt kan worden met de fotografie. En ook bij deze foto van Saar is er een goed oogcontact met de ontvanger van het visitekaartje.
De tekst, die meer is dan op de voorkant van het kaartje, is deels in het wit en deels in een grijstint afgedrukt, zoals die ook terug komen in het logo van Studio Tjeerd.

Achterkant

Zaterdag aanstaande, bij het Little Dutch Models Event, zullen de kaartjes voor de eerste keer worden uitgedeeld.