Drie foto’s in Top 100 wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Faces In Black And White Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Dit keer was de verrassing toch wel heel erg groot, want van de vijf foto’s die waren ingestuurd hebben maar liefst drie foto’s het weten te schoppen tot een plaats in de top 100.
Ik kan me niet herinneren dat dat eerder zo gebeurd is.

In totaal deden 10.501 foto’s mee in deze wedstrijd, waarbij de foto Catinca (0104-2) het hoogste is geëindigd op de 26e plaats.
Op een mooie 53e plaats is de foto Teline (0208-bw) geëindigd.
En de laatste foto in de top 100 is de foto Claartje (0301-bw) op de 76e plaats.

Nu zegt het hoog eindigen bij de publieksjury niet alles. Al eerder was een foto van Rona hoog geëindigd bij de publieksjury (zelfs een 5e plaats), maar heeft het uiteindelijk niet tot de finale van de wedstrijd gebracht. Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan.

Overigens wordt altijd slechts één foto van een fotograaf toegelaten tot de finale, dus mocht dat het geval zijn (het zou overigens de 37e finaleplaats worden), dan is het nog maar de vraag welke.

Het is nog niet duidelijk wanneer de finalisten bekend wordt gemaakt.