Foto Catinca en Resa (0203-2) opnieuw bij finalisten fotowedstrijd ViewBug

De foto Catinca en Resa (0203-2) is wederom doorgedrongen tot de finale van een fotowedstrijd op de website van ViewBug.

Het is de derde keer dat bovenstaande foto is doorgedrongen tot de finale van een fotowedstrijd op ViewBug, dit keer voor de fotowedstrijd “Together”, tezamen met 154 andere inzendingen.

Een en ander bleek uit de e-mail die ik ontving van Viewbug met als onderwerpregel: “Congratulations! You’ve received a photography award”.
Het is inmiddels de 36e finaleplaats op ViewBug sinds november 2015 en de 2e finaleplaats dit jaar. Geen van de foto’s die in de finale hebben gestaan zijn overigens in de prijzen gevallen, maar misschien is het dit keer anders.

Dat de inzendingen, naast de publieksjury, ook nog eens bekeken worden door een vakjury blijkt wel uit het feit dat deze foto de finale heeft gehaald. Er waren nog twee andere foto’s ingestuurd, waarbij één van de twee foto’s duidelijk meer stemmen had binnengehaald:

Bovenstaande foto van Claartje en haar zus Pien, is in de top 10% meest gestemde foto’s gekomen (top 10 Class) op de 274e plaats, terwijl de foto die nu in de finale staat, “slechts” een top 20% notering haalde (1.717e plaats).

Iets dergelijks kan ook de andere kant opwerken. Daar waar een foto van Rona een heel hoge notering haalde bij de publieksjury, kwam deze uiteindelijk toch niet in de finale.

Dat de foto een finaleplaats heeft behaald is op de website te vinden via de link die hoort bij de finalisten van de wedstrijd en getuige de award die bij de foto prijkt.

In totaal waren er 16.444 inzendingen en dat maakt dat de kans om een finaleplaats te halen afgerond 0,94 procent is.
Heel bijzonder dus dat deze foto is doorgedrongen tot de finale.

De foto is blijkbaar favoriet bij zowel de vakjury als bij het publiek, want eerder was de foto ook al finalist bij de wedstrijden “Kids Being Kids” en “Image of the Month (Volume 46)” en stond dezelfde foto op de website van ViewBug al in de schijnwerpers doordat deze was uitgekozen door de curatoren van ViewBug als Staff Favorite.

Het is nog niet duidelijk wanneer de winnaar bekend wordt gemaakt.

Bekijk Catinca en Resa (0203-2) voor de Palmares en reacties op de foto.