Foto in expositie “Portrait Award MMXX”, Milaan (7)

Vrijdagmiddag 24 januari om 16.00 uur is de internationale (digitale) expositie “Portrait Award MMXX” in de Milanese M.A.D.S. Gallery in Italië gestart.
Gedurende drie weken wordt op deze website elke keer één van de zeven foto’s uitgelicht die tot en met vandaag te zien zullen zijn tijdens de expositie.

Achter elke foto schuilt een verhaal en het is nu, met de expositie in Milaan, een mooie gelegenheid om iets te vertellen over de foto’s die in de tentoonstelling kunnen worden bekeken.

De zevende en tevens laatste foto die wordt uitgelicht, is er een van Saars derde fotoshoot met Studio Tjeerd.

Het was de derde fotoshoot in één jaar met Saar die bovenstaande foto heeft opgeleverd. In de twee eerdere fotoshoots was er steeds vanuit een bepaald thema gewerkt en deze fotoshoot was daarop geen uitzondering.

In overleg met de moeder van Saar besloten we om deze fotoshoot meer voor de beautyfotografie te gaan.
Anders dan in de eerste fotoshoot met Saar, waar we vooral met dramatische belichting aan de slag gingen, was het nu vooral highkey fotografie, of, zoals je het ook kunt zeggen, “badend in het licht”.

Het betekent dat er verhoudingsgewijs weinig harde schaduwen zijn, maar ook dat er daardoor weinig contrast in een foto ontstaat. Dat contrast moet eventueel later in de nabewerking worden aangepast/toegevoegd.

De dag van de fotoshoot was een bijzondere, namelijk Oudjaarsdag 2019. Onder het genot van een kop koffie en een appelflap, spraken we door met wat voor kleding we zouden gaan beginnen. De moeder van Saar had ook nog wat attributen gekocht, waaronder de takjes met rode bloemetjes die Saar in haar hand houdt.

En het zijn nu net die takjes die het zachte palet van kleuren, door de highkey belichting, op een positieve manier breken. De blik van Saar is heel intens en lijkt tot op je ziel te kijken, wellicht ook doordat de kleur van haar ogen, net als de takjes met rode bloemetjes, in kleur afwijken van de gemiddelde kleur in de foto.

Naar mijn idee is dit zo’n bijzondere foto dat deze gewoon niet mocht ontbreken bij de digitale expositie “Portrait Award MMXX”.

Via deze weg wil ik jullie, Saar en de moeder van Saar, opnieuw bedanken voor de gastvrijheid en de bijzondere oudejaars fotoshoot!

Bekijk Saar (0302) voor de Palmares en reacties op de foto.

Eerdere berichten over deze expositie:
Foto 6: Catinca (0620)
Foto 5: Teline (0405-2)
Foto 4: Resa (0306)
Foto 3: Rona (0208)
Foto 2: Fay (0106)
Foto 1: Anoek (0110)
Vandaag vernissage
Zeven foto’s in expositie “Portrait Award 2020”

Voor een overzicht van alle berichten over de samenwerking met M.A.D.S. Gallery: volg deze link.