Foto in expositie “Portrait Award MMXX”, Milaan (5)

Vrijdagmiddag 24 januari om 16.00 uur is de internationale (digitale) expositie “Portrait Award MMXX” in de Milanese M.A.D.S. Gallery in Italië gestart.
Gedurende drie weken wordt op deze website elke keer één van de zeven foto’s uitgelicht die tot en met 14 februari te zien zullen zijn tijdens de expositie.

Achter elke foto schuilt een verhaal en het is nu, met de expositie in Milaan, een mooie gelegenheid om iets te vertellen over de foto’s die in de tentoonstelling kunnen worden bekeken.

De vijfde foto die wordt uitgelicht, is er een van Teline’s vierde fotoshoot met Studio Tjeerd.

Hoewel Teline nog erg jong is (op de foto is ze pas 10 jaar), timmert zij al flink aan de weg in modellenland. Bijna anderhalf jaar geleden stond ze als beginnend model – ze had net drie fotoshoots gehad – voor de eerste keer voor mijn camera. Sinds die tijd is er sprake van een regelmatige samenwerking.

Zo ook voor de fotoshoot waaruit bovenstaande foto voor de expositie is geselecteerd. Omdat Teline inmiddels influencer op Instagram is, krijgt zij vaak merkkleding om te promoten op haar account. Met de moeder van Teline heb ik regelmatig contact en zij stelde voor om voor de vierde fotoshoot een fashionfotoshoot te doen.

Dit had ik nog nooit gedaan en was voor mij toch ook wel een dingetje, immers niet het gezicht/model is de eyecatcher, maar de kleding moet het hoofdonderwerp van de foto zijn. Dat vergt een heel andere manier van denken want ook de omgeving speelt nu een rol.

Out of the comfortzone is misschien wel de beste benaming voor deze fotoshoot. Het deed me goed het vertrouwen te krijgen van de moeder van Teline maar dat neemt niet weg dat er een ander soort druk op mij stond: immers de foto’s zouden naar de kledingbedrijven worden gestuurd. Daarnaast zouden er ook meer foto’s gemaakt en bewerkt moeten gaan worden dan de vijf à tien foto’s bij een “normale” portret fotoshoot.

Op een zomeravond, eind augustus, togen we naar Scheveningen om daar de foto’s te maken. Tussen alle toeristen in een plekje kunnen vinden om foto’s te maken bleek nog niet zo gemakkelijk en… je wordt als fotograaf toch wel bekeken (ook anders dan wanneer je in een studiosetting bent).

We hebben een aantal kledingsetjes op de foto kunnen zetten. Inmiddels begon de zon al onder te gaan en bovenstaande foto is vlak voor zonsondergang, waarbij de zon achter Teline’s hoofd is. Dit geeft een mooi gouden randje rondom het hoofd. Teline zelf hangt half over de reling van de Pier. Met een stuk van de Scheveningse Pier op de achtergrond en het merk “Ai&Ko” duidelijk in beeld levert het een gevraagde fashionfoto op. Maar het is meteen een mooie portretfoto, vandaar dat deze ook voor de digitale expositie is ingestuurd.

Via deze weg wil ik jullie, Teline en de moeder van Teline, nogmaals bedanken voor de mogelijkheid en het vertrouwen om mijn eerste fashionshoot te doen!

Tot en met 14 februari (de laatste dag van de expositie) zal er om de drie dagen een foto worden uitgelicht die in de expositie in de M.A.D.S. Gallery Milano ten toon wordt gesteld.

De volgende foto die binnenkort wordt uitgelicht is er één van Catinca.

Bekijk Teline (0405-2) voor de Palmares en reacties op de foto.

Eerdere berichten over deze expositie:
Foto 4: Resa (0306)
Foto 3: Rona (0208)
Foto 2: Fay (0106)
Foto 1: Anoek (0110)
Vandaag vernissage
Zeven foto’s in expositie “Portrait Award 2020”

Voor een overzicht van alle berichten over de samenwerking met M.A.D.S. Gallery: volg deze link.