Foto in expositie “Portrait Award MMXX”, Milaan (4)

Vrijdagmiddag 24 januari om 16.00 uur is de internationale (digitale) expositie “Portrait Award MMXX” in de Milanese M.A.D.S. Gallery in Italië gestart.
Gedurende drie weken wordt op deze website elke keer één van de zeven foto’s uitgelicht die tot en met 14 februari te zien zullen zijn tijdens de expositie.

Achter elke foto schuilt een verhaal en het is nu, met de expositie in Milaan, een mooie gelegenheid om iets te vertellen over de foto’s die in de tentoonstelling kunnen worden bekeken.

De vierde foto die wordt uitgelicht, is er een van Resa’s derde fotoshoot met Studio Tjeerd.

Afgelopen zomer stond Resa voor de derde keer voor mijn camera. De eerste twee keer was dit bij een duoshoot met haar vriendin Catinca, waarbij de tweede duoshoot tijdens het prachtige en onvergetelijke weekend in Milaan was, toen we onder andere de galerie bezochten waar ook nu weer deze foto wordt tentoon gesteld.

In overleg met de moeder van Resa, besloten we om dit keer een soloshoot thuis te doen. Doel was om tenminste een foto te maken voor de digitale expositie ter ere van Renoir, die afgelopen zomer plaats vond.

Opnieuw werd er weer gebruik gemaakt van de bloemen die geplukt waren bij Hanneke’s Pluktuin, maar daarnaast had de moeder van Resa zelf ook nog prachtige bloemen gekocht.

Hoofddeksels doen het altijd goed in een foto die meer is dan een gewone portretfoto. Resa had een heel scala aan hoedjes, baretten en wat dies meer zij, ter beschikking, onder andere ook doordat zij de hoofddeksels van haar oma te leen had gekregen.

Omdat Resa een zwarte outfit had, lag een meer dramatisch (qua belichting) portret voor de hand, zodat Resa’s gezicht goed uit zou komen. Het gezicht is dan het lichtste deel ten opzichte van de rest van de foto en dat is waar de kijker het eerst naar toe wordt getrokken.
De bloemen geven net dat stukje extra kleur wat deze foto nodig heeft, tussen alle donkere tinten in .

Het is voor een model vaak lastig om, als onderdeel van de hele pose, de handen goed uit te laten komen. Resa doet dat hier heel erg goed, waarbij ze haar hoofd ondersteunt met haar handen.

En toch zijn het vooral ook de ogen die de aandacht trekken of zoals iemand schreef in een opmerking bij de foto: “Prachtig, Tjeerd, die ogen … geweldig!”

Via deze weg wil ik jullie, Resa en de moeder van Resa, nogmaals bedanken voor de mogelijkheid Resa te kunnen portretteren!

Tot en met 14 februari (de laatste dag van de expositie) zal er om de drie dagen een foto worden uitgelicht die in de expositie in de M.A.D.S. Gallery Milano ten toon wordt gesteld.

De volgende foto die binnenkort wordt uitgelicht is er één van Teline.

Bekijk Resa (0306) voor de Palmares en reacties op de foto.

Eerdere berichten over deze expositie:
Foto 3: Rona (0208)
Foto 2: Fay (0106)
Foto 1: Anoek (0110)
Vandaag vernissage
Zeven foto’s in expositie “Portrait Award 2020”

Voor een overzicht van alle berichten over de samenwerking met M.A.D.S. Gallery: volg deze link.